enda

Bogtrykkeri

Jette Bang, Danmark, 1938

3 min.Dokumentariske optagelser

Trykkerivirksomhed i Grønland. Læselysten er stor hos grønlænderne, men alligevel trykkes der kun forholdsvis få bøger på grønlandsk som følge af det lille marked. På Godthåb Bogtrykkeri, det ene af statens 2 bogtrykkerier i Grønland, sættes satserne med hånden, og der findes hurtigpresse og hæftemaskiner. Lederen af bogtrykkeriet oversætter den grønlandske radioavis, der redigeres i København, til grønlandsk. Årstal er anslået.
Grundoplysninger Credits Festivaler og priser
Original titel Bogtrykkeri
Dansk titel Bogtrykkeri
International titel Printing House in Greenland
Andre titler Julianehaab, Bogtrykkeri
Emneord Grønland, Bogtrykkerier, 1930-1939, Godthaab
Instruktør Jette Bang
Produktionsland Danmark
Internationalt salg
Comment Optagelserne har sammenfald med 'Telegrafvæsnet, Bogtrykkeri, Landsraadsmøde, Retsmøde, Forsamlingshus, Badeanstalt' (Jette Bang, DK, 1939) og 'Skibsfarten/Bageriet/Butikshandel' (Jette Bang, DK, 1939)
Download PDF

Selskaber

Produktionsselskab

Instruktion

Instruktion Jette Bang

Download PDF
Det Danske Filminstitut registrerer international festivaldeltagelse og priser til danske film, dog primært de titler, som Filminstituttet varetager i sin festivaldistribution, og primært i forbindelse med de festivaler, som Filminstituttet har prioriteret at samarbejde med. Registreringen af festivaldeltagelse og priser til danske film, der ikke er i festivaldistribution, foretages kun for "launch"-festivaler ifølge Filminstituttets prioriterede festivalliste. Se listen over prioriterede festivaler.
Download PDF