enda

Dansk Film-Avis nr. 660

Danmark, 1944

10 min.Dokumentariske optagelserPropagandafilm, Ugerevyer

Dansk Film-Avis var en dansk produceret nazistisk ugerevy, der udkom i årene 1941-1945. Den bestod typisk af tre dele: dansk stof, optaget af danske kameramænd, tysk stof fra Tyskland og reportager fra fronten, produceret af Deutsche Wochenschau.


1) På Teknologisk Institut (Fagskolen for Haandværkere og mindre Industridrivende) i København har et nyt hold kokkeelever været til eksamen.
2) I Belgien afholdes der mesterskab i terrænløb. Distancen er 10 km, og der er 80 deltagere.
3) Genopbygningsarbejdet i Spanien i de egne, der blev ødelagt under borgerkrigen, er i fuld gang. Indvielse af et restaureret karmeliterkloster. En ny stor bro tages i brug.
4) Undervisning i en gymnastiksskole for børn (ingen stedsangivelse).
5) Finlands tidligere præsident Pehr Evind Svinhufvud (1861-1944) er død. Feltmarskal Mannerheim m.fl. kommer for at tage afsked.
6) I Italien tages den republikanske hær i ed.
7) Et tysk observationsfly på mission fra en flyveplads i Italien. Overflyvningsbilleder studeres.
8) Det svære kaliber køres i stilling og affyres flere gange, røgskyer stiger op.

Grundoplysninger Credits Festivaler og priser
Original titel Dansk Film-Avis nr. 660
Dansk titel Dansk Film-Avis nr. 660
International titel Danish Film Journal no. 660
Emneord Kokke, Madlavning, Teknologisk Institut, Belgien, Spanien, Finland, Italien, Tyskland, Anden Verdenskrig, Krigspropaganda, 1940-1949
Produktionsland Danmark, Tyskland
Internationalt salg
Tekniske data 35 mm
Download PDF

Selskaber

Produktionsselskab
Producent UFA

Download PDF
Det Danske Filminstitut registrerer international festivaldeltagelse og priser til danske film, dog primært de titler, som Filminstituttet varetager i sin festivaldistribution, og primært i forbindelse med de festivaler, som Filminstituttet har prioriteret at samarbejde med. Registreringen af festivaldeltagelse og priser til danske film, der ikke er i festivaldistribution, foretages kun for "launch"-festivaler ifølge Filminstituttets prioriterede festivalliste. Se listen over prioriterede festivaler.
Download PDF