enda

Dansk Film-Avis nr. 698

Danmark, 1945

10 min.Dokumentariske optagelserPropagandafilm, Ugerevyer

Dansk Film-Avis var en dansk produceret nazistisk ugerevy, der udkom i årene 1941-1945. Den bestod typisk af tre dele: dansk stof, optaget af danske kameramænd, tysk stof fra Tyskland og reportager fra fronten, produceret af Deutsche Wochenschau.


1. Den alvorlige snestorm over Danmark forårsager store trafikvanskeligheder. Optagelser fra Dyrehaven nord for København. Dyrene er så sultne, at de kommer og spiser af københavnernes hænder. Skihop på Geels Bakke, kaldet Holtekollen.
2. Jiu-jitsu er en sport, der bliver mere og mere populær.
3. Januar 1945, Volksopfer. Det tyske folk samler ind til soldaterne ved fronten.
4. Mussolini hyldes i Italien.
5. Vestfronten: Omfattende oversvømmelser spiller en vigtig rolle i de tyske forsvarskampe i Holland. Optagelser af et amfibiefartøj.
6. Gadekampe i en lille belgisk by. V-2 raketter, det nye tyske våben, affyres.

Grundoplysninger Credits Festivaler og priser
Original titel Dansk Film-Avis nr. 698
Dansk titel Dansk Film-Avis nr. 698
International titel Danish Film Journal no. 698
Andre titler UFA journal 698
Emneord Vinter, Jægersborg Dyrehave, Skisport, Tyskland, Italien, Holland, Belgien, Anden Verdenskrig, Krigspropaganda, Nazisme, Propaganda, Besættelsestiden, Sport, Idræt, Diktatur, Dyrehaven, Klampenborg, 1940-1949
Produktionsland Danmark, Tyskland
Tekniske data Sort-hvid, Tone

Selskaber

Producent UFA

Det Danske Filminstitut registrerer international festivaldeltagelse og priser til danske film, dog primært de titler, som Filminstituttet varetager i sin festivaldistribution, og primært i forbindelse med de festivaler, som Filminstituttet har prioriteret at samarbejde med. Registreringen af festivaldeltagelse og priser til danske film, der ikke er i festivaldistribution, foretages kun for "launch"-festivaler ifølge Filminstituttets prioriterede festivalliste. Se listen over prioriterede festivaler.