enda

Dansk Film-Avis nr. 707

Danmark, 1945

11 min.Dokumentariske optagelserPropagandafilm, Ugerevyer

Dansk Film-Avis var en dansk produceret nazistisk ugerevy, der udkom i årene 1941-1945. Den bestod typisk af tre dele: dansk stof, optaget af danske kameramænd, tysk stof fra Tyskland og reportager fra fronten, produceret af Deutsche Wochenschau.


1. Travsæsonen i København er begyndt, men uden totalisator og uden andre tilskuere end medlemmer af travselskabet.
2. Ved Roskilde øver den danske ungdom sig ivrigt i svæveflyvning.
3. På grund af materialemangel er et hjemmespinderi i København nu kommet på den ide at spinde hundehår og uld fra angorakaniner sammen. Man ser, hvordan der kartes, spindes og væves.
4. Som afslutning på skisæsonen i Norge blev der kæmpet om mesterskaberne i distanceløb og skihop i Gjøvik.
5. Selv om vinteren kan man spille håndbold udendørs. To tjekkiske mesterhold viser, at man glimrende kan spille håndbold på skøjter.
6. Lederen af kommiteen til Ruslands befrielse for bolsjevisme, general Vlasov, har kaldt alle russere i Tyskland under fanerne. Afdelinger af befrielsesarméen, som er færdiguddannet, defilerer forbi general Vlasov.
7. Det forbigående tekniske forspring, som de allierede har opnået i bekæmpelse af de tyske undervandsbåde, er nu blevet indhentet ved opfindelsen af den såkaldte snabel, et luftrør der gør det muligt for undervandsbåde at holde sig under vandet i hele seks uger.
8. Morgentræning i den tyske gymnastikskole Medau. Ynde, gratiøsitet og rytme forener sig her til den søde og fuldkomne livsglæde (farver).
9. Hitler-Ungdommen skoles til deres opgaver som mandskab i den tyske krigsmarine: Signalering, kaproning (farver).

Grundoplysninger Credits Festivaler og priser
Original titel Dansk Film-Avis nr. 707
Dansk titel Dansk Film-Avis nr. 707
International titel Danish Film Journal no. 707
Emneord Hestevæddeløb, Charlottenlund, Svævefly, Håndarbejde, Kvinder, Norge, Sovjetunionen, Rusland, Tyskland, Anden Verdenskrig, Krigspropaganda, 1940-1949, Nazisme, Besættelsestiden, Propaganda
Produktionsland Danmark, Tyskland
Internationalt salg
Tekniske data 35 mm, Sort-hvid, Tone
Download PDF

Selskaber

Produktionsselskab
Producent UFA

Download PDF
Det Danske Filminstitut registrerer international festivaldeltagelse og priser til danske film, dog primært de titler, som Filminstituttet varetager i sin festivaldistribution, og primært i forbindelse med de festivaler, som Filminstituttet har prioriteret at samarbejde med. Registreringen af festivaldeltagelse og priser til danske film, der ikke er i festivaldistribution, foretages kun for "launch"-festivaler ifølge Filminstituttets prioriterede festivalliste. Se listen over prioriterede festivaler.
Download PDF