enda

Dansk frugtvin

Danmark, 1953

8 min.DK/Dokumentarfilm

En gennemgang af produktionen af frugtvin på Fyens Vin Kompagni i Odense i 1953: Frugten knuses og saften udpresses. Saften pumpes til gærkælderen, hvor sukker og gærkultur tilsættes. Efter et halvt års gæring af mosten på fade, blandes mange forskellige slags most i sammenstikningskælderen. Mere sukker tilsættes, og mostblandingen opvarmes og afkøles derefter igen. Vinen lagres på tønder, hvorfra kyperen jævnligt tager prøver. Når lagringen er forbi, tappes vinen på flasker.
Grundoplysninger Credits Festivaler og priser
Original titel Dansk frugtvin
Dansk titel Dansk frugtvin
Andre titler Danish Fruit Wine
Emneord 1950-1959, Vinproduktion, Frugtvine, Fyens Vin Kompagni, Fyens Konservesfabrik, Produktionsprocesser
Produktionsland Danmark
Produktionsselskab Orion Film
Tekniske data Sort-hvid, Stum

Selskaber

Produktionsselskab Orion Film
Rekvirent Fyens Konservesfabrik A/S

Det Danske Filminstitut registrerer international festivaldeltagelse og priser til danske film, dog primært de titler, som Filminstituttet varetager i sin festivaldistribution, og primært i forbindelse med de festivaler, som Filminstituttet har prioriteret at samarbejde med. Registreringen af festivaldeltagelse og priser til danske film, der ikke er i festivaldistribution, foretages kun for "launch"-festivaler ifølge Filminstituttets prioriterede festivalliste. Se listen over prioriterede festivaler.