enda
Film

Dansk frugtvin

Danmark, 1953

8 min.DK/Dokumentarfilm

En gennemgang af produktionen af frugtvin på Fyens Vin Kompagni i Odense i 1953: Frugten knuses og saften udpresses. Saften pumpes til gærkælderen, hvor sukker og gærkultur tilsættes. Efter et halvt års gæring af mosten på fade, blandes mange forskellige slags most i sammenstikningskælderen. Mere sukker tilsættes, og mostblandingen opvarmes og afkøles derefter igen. Vinen lagres på tønder, hvorfra kyperen jævnligt tager prøver. Når lagringen er forbi, tappes vinen på flasker.
Grundoplysninger Credits
Original titel Dansk frugtvin
Dansk titel Dansk frugtvin
International titel Danish Fruit Wine
Emneord 1950-1959, Vinproduktion, Frugtvine, Fyens Vin Kompagni, Fyens Konservesfabrik, Produktionsprocesser
Produktionsland Danmark
Tekniske data Sort-hvid, Stum
Download PDF

Selskaber

Produktionsselskab Orion Film
Rekvirent Fyens Konservesfabrik A/S

Download PDF