enda

De danske Aarsmøder i Sydslesvig

Danmark, 1947

31 min.Dokumentariske optagelser

Før 1920 holdt danske sydslesvigere årsmøde hver sommer, det største i 1914 i Haderslev med 10.000 deltagere. Efter 1920 fortsatte traditionen i Sydslesvig med årsmøder i Flensborg. I 1936 var der 7.000 deltagere. 22-23. juni 1946 holdtes atter dansk årsmøde i Sydslesvig for første gang efter Anden Verdenskrig, denne gang samtidig i Flensborg, Slesvig og Husum. Optoget og friluftsmødet samlede ca. 45.000 deltagere. I Slesvig deltog ca. 10.000 fra de sydlige og østlige egne. I Husum samledes godt 5.000 deltagere fra vestkysten.

I filmen ses deltagerne ankomme til "det tyske hus" i Flensborg. Gæsteoptræden fra Den Kongelige Ballet. Optog gennem Flensborg by. Ankomsten til stadion, hvor mødet skal holdes. Diverse taler, bl.a. forfatteren Jacob Kronika. FDF-gymnastikopvisning. Slesvig by. Engelske soldater overvåger optoget og mødets forløb sammen med tysk politi. Dans og bål i Flensborg.
Grundoplysninger Credits Festivaler og priser
Original titel De danske Aarsmøder i Sydslesvig
Dansk titel De danske Aarsmøder i Sydslesvig
International titel The Danish annual meetings in South Slesvig
Emneord Gymnastik, Optog, Møder, Taler, Tyskland, Flensborg, Slesvig, Mindretal, 1940-1949
Produktionsland Danmark
Produktionsselskab Gunnar Wangel Film
Tekniske data 35 mm, 1,37:1 Academy, Sort-hvid, Stum

Selskaber

Produktionsselskab Gunnar Wangel Film

Det Danske Filminstitut registrerer international festivaldeltagelse og priser til danske film, dog primært de titler, som Filminstituttet varetager i sin festivaldistribution, og primært i forbindelse med de festivaler, som Filminstituttet har prioriteret at samarbejde med. Registreringen af festivaldeltagelse og priser til danske film, der ikke er i festivaldistribution, foretages kun for "launch"-festivaler ifølge Filminstituttets prioriterede festivalliste. Se listen over prioriterede festivaler.