enda

Den hvide sheik

Federico Fellini, Canada, 2000

105 min.

Ivan tager med sin nye kone Wanda til Rom på bryllupsrejse med en streng plan med familiemøde og audiens hos Paven. Mens Ivan tager en lur sniger Wanda sig ud for at finde et romantisk magasin, som hun troligt læser: Hun ønsker at møde "Den hvide sheik" (helten, hun har set på et billde, fra en soap-oprea) og snart er hun på vej væk fra Rom for at få drømmen opfyldt...
Indeholder desuden ekstramateriale:Fellinis den hvide sheik, Fellinis samling, Giuliettas hemmelige opskrift, Udstillingsgalleri, Filmografier.
Grundoplysninger Credits Festivaler og priser
Original titel Lo Sceicco Bianco
Dansk titel Den hvide sheik
Instruktør Federico Fellini
Produktionsland Canada
Dansk distribution Universal Sony Pictures Nordic AB
Aldersgrænse Tilladt for alle
Vurdering Se Medierådets vurdering

Selskaber

Dansk distribution Universal Sony Pictures Nordic AB

Instruktion

Instruktion Federico Fellini

Det Danske Filminstitut registrerer international festivaldeltagelse og priser til danske film, dog primært de titler, som Filminstituttet varetager i sin festivaldistribution, og primært i forbindelse med de festivaler, som Filminstituttet har prioriteret at samarbejde med. Registreringen af festivaldeltagelse og priser til danske film, der ikke er i festivaldistribution, foretages kun for "launch"-festivaler ifølge Filminstituttets prioriterede festivalliste. Se listen over prioriterede festivaler.