enda

Det skønne Danmark

Danmark, 1921

39 min.Dokumentariske optagelser

"Det skønne Danmark, Landet ved Sund og Bælt, - de smilende Strandes, de lyse Skoves, de frodige Agres Land". En kaleidoskopisk rejse gennem Danmark. Filmen er ikke klippet, den ligger derfor ikke i geografisk orden og er uden mellemtekster. Først en rundtur i København med bl.a. Tivoli, Rådhuspladsen, Marmorkirken, Amalienborg, Dr. Louises Bro og det almindelige travle hverdagsliv i hovedstaden samt naturen i Dyrehaven lidt nord for København. Fra Sjælland iøvrigt ses bl.a. Stevns Klint med Gammel Højerup Kirke, Gåsetårnet i Vordingborg, Fredensborg Slot, Nakkehoved Fyr i Gilleleje og Kronborg Slot. Der er masser af optagelser fra badelivet på strandene i Nordsjælland og fra Bornholms klippekyst. På Fyn ses Christiansminde ved Svendborg og færgen til Tåsinge. Fra Jylland ses bl.a. Silkeborgsøerne, Himmelbjerget, Ålborg, som er forbundet med Nørresundby ved to broer, Skagen med Holger Drachmanns grav, den jyske vestkyst (formentlig Thorup Strand og Bovbjerg), Esbjerg med fiskerihavnen, Fanø, Ribe med sin domkirke og gamle huse, Møgeltønder, Schackenborg Slot, Dybbøl og Sønderborg, Galgebakken og Brundlund Slot med Slotsmøllen i Aabenraa, Gråsten Slot, Haderslev, Århus domkirke, Koldinghus og trafikknudepunktet Fredericia, som forbinder Fyn og Jylland, samt Vejle.
Grundoplysninger Credits Festivaler og priser Materialer
Original titel Det skønne Danmark
Dansk titel Det skønne Danmark
International titel Beautyful Denmark
Emneord Danmark, København, Jægersborg Dyrehave, Klampenborg, Dyrehaven, Strandliv, Havne, Himmelbjerget, Aalborg, Limfjordsbroen, Ribe, Fyn, Kronborg Slot, Bornholm, Vesterhavet, Esbjerg Havn, Fanø, Skagen, Langebro, Knippelsbro, Broer, Tog, Møgeltønder, Sønderborg, Dybbøl, Haderslev, Aarhus, Kolding, Fredericia, 1920-1929
Produktionsland Danmark
Produktionsselskab Nordisk Films Kompagni
Dansk distribution DSB
Internationalt salg
Tekniske data 864 meter, 1,33:1, Sort-hvid, Stum
Comment Nordisk neg. nr. 1850. Filmen er ikke klippet og uden mellemtekster.
Download PDF

Selskaber

Produktionsselskab Nordisk Films Kompagni
Rekvirent DSB
Dansk distribution DSB

Download PDF
Det Danske Filminstitut registrerer international festivaldeltagelse og priser til danske film, dog primært de titler, som Filminstituttet varetager i sin festivaldistribution, og primært i forbindelse med de festivaler, som Filminstituttet har prioriteret at samarbejde med. Registreringen af festivaldeltagelse og priser til danske film, der ikke er i festivaldistribution, foretages kun for "launch"-festivaler ifølge Filminstituttets prioriterede festivalliste. Se listen over prioriterede festivaler.
Download PDF