2,5% af alle unge mellem 16-19 år angiver, at de har forsøgt selvmord. Af disse forsøger næsten halvdelen igen. Før et ungt menneske prøver at begå selvmord, er der ofte gået en periode, hvor han eller hun forgæves har forsøgt at kommunikere med omgivelserne. I filmen viderebringes konkrete erfaringer med intervention i et selvmordsforløb. Hvornår det er vigtigt at tale om selvmord med et ungt menneske, og »hvordan« det er muligt at tale om selvmord på en fornuftig måde. Et bidrag til en større menneskelig og faglig sikkerhed som grundlag for et offensivt beredskab. Filmens målgruppe er faggrupper, som udgør en første kontaktflade for en selvmordstruet person. Indholdet dækker: problemidentifikation, intervention, handlemuligheder og forebyggelse.
Det Danske Filminstitut registrerer international festivaldeltagelse og priser til danske film,
dog primært de titler, som Filminstituttet varetager i sin festivaldistribution,
og primært i forbindelse med de festivaler, som Filminstituttet har prioriteret at samarbejde med.
Registreringen af festivaldeltagelse og priser til danske film, der ikke er i festivaldistribution,
foretages kun for "launch"-festivaler ifølge Filminstituttets prioriterede festivalliste. Se listen over prioriterede festivaler.
Abonnér på Filminstituttets nyhedsbrev og få seneste nyt om dansk film og Filminstituttets aktiviteter i din indbakke. Nyhedsbrevet udkommer 3-4 gange om måneden.