enda

Nikolai Østergaard

(1962 – )

Fotograf, født 1962. Uddannet fra Den Danske Filmskoles fotograflinje. Ud over sit arbejde som fotograf på overvejende dokumentarfilm og reklamefilm har han instrueret en håndfuld kortfilm, hvor han har haft mulighed for at arbejde mere personligt med de visuelle elementer i filmsproget.

Filmografi Priser Festivals
Title År Funktion Category
Shanne 2:5 - Seks uger uden Emma 2012 Foto DK/Dokumentarfilm
Shanne 1:5 - Alene i klassen 2012 Foto DK/Dokumentarfilm
Shanne 3:5 - En helt ny klasse 2012 Foto DK/Dokumentarfilm
Shanne 4:5 - Skænderier med Emma 2012 Foto DK/Dokumentarfilm
Shanne 5:5 - Nye og gamle venner 2012 Foto DK/Dokumentarfilm
Et forbandet år 2012 Fotograf DK/Dokumentarfilm
Shanne og veninderne 2012 Fotograf DK/Dokumentarfilm
Præsidenten 2011 A-fotograf DK/Dokumentarfilm
How Are You 2011 Fotograf DK/Dokumentarfilm
Folkestyret - 22 korte film om demokrati, Folketinget og EU 2010 Foto, Producer DK/Dokumentarfilm
Kunsten at overleve som barn 2010 Fotograf Tv-dokumentar
Kort film om tro / Dear God 2006 Instruktion
Robust - Ingen skal kalde mine forældre tabere 2006 Foto DK/Dokumentarfilm
Kort film om tro 2005 Instruktion, Manus, Foto DK/Dokumentarfilm
Stemmer fra Bolivia 2005 Foto DK/Dokumentarfilm
I soldatens fodspor 2005 Stills DK/Dokumentarfilm
Timezones - Explained by Use of Light 2004 Instruktion, Manus, Produktion, Foto DK/Dokumentarfilm
Min allerbedste ting 2003 Foto, Stills DK/Dokumentarfilm
Metro - notater om de underjordiske 2002 Foto DK/Dokumentarfilm
Flyvende farmor 2001 Fotograf, 2. unit DK/Spillefilm
Det tavse råb 2000 Foto DK/Dokumentarfilm
Så smukt! 1998 2. kameraassistent DK/Kort fiktion
50 minutes Rome 1997 Foto DK/Dokumentarfilm
Skæbnetimen 1997 Kameraoperatør, 2. unit DK/Kort fiktion
Ølaben 1996 Foto DK/Kort fiktion
Uro 1995 Foto DK/Kort fiktion
Skæbnens veje 1993 Foto DK/Kort fiktion
Sort høst 1993 Filmskoleelev DK/Spillefilm
Tango 1992 Foto DK/Eksperimentalfilm
Den ufuldendte 1991 Instruktion DK/Kort fiktion
Englen og løven 1990 Instruktion, Manus, Klip DK/Eksperimentalfilm
Lakha - En tibetansk lamas liv 1990 Foto DK/Dokumentarfilm
The human race 1987 Instruktion, Manus DK/Eksperimentalfilm
Tiden der fulgte - de 141 dage 1986 Foto DK/Dokumentarfilm
Farlige lofter 1985 Instruktion DK/Dokumentarfilm
6 billeder af en dom...alderdom 1985 Foto DK/Dokumentarfilm
Husassistenter i dag 1985 Foto DK/Dokumentarfilm
Det Danske Filminstitut registrerer international festivaldeltagelse og priser til danske film, dog primært de titler, som Filminstituttet varetager i sin festivaldistribution, og primært i forbindelse med de festivaler, som Filminstituttet har prioriteret at samarbejde med. Registreringen af festivaldeltagelse og priser til danske film, der ikke er i festivaldistribution, foretages kun for "launch"-festivaler ifølge Filminstituttets prioriterede festivalliste. Se listen over prioriterede festivaler.

Festivals

Festival Festival dato Film
SilverDocs AFI Documentary Festival 2005-06-14 Timezones - Explained by Use of Light
Det Danske Filminstitut registrerer international festivaldeltagelse og priser til danske film, dog primært de titler, som Filminstituttet varetager i sin festivaldistribution, og primært i forbindelse med de festivaler, som Filminstituttet har prioriteret at samarbejde med. Registreringen af festivaldeltagelse og priser til danske film, der ikke er i festivaldistribution, foretages kun for "launch"-festivaler ifølge Filminstituttets prioriterede festivalliste. Se listen over prioriterede festivaler.