enda

Kort film om tro / Dear God

Nikolai Østergaard, Danmark, 2006

44 min.

To film om religiøs tro.» Kort film om tro« er en personlig, poetisk beretning om at vælge at prøve at tro på Gud. Instruktøren Nikolai Østergaard er vokset op uden et særligt forhold til religion, men som voksen begynder han at gå i kirke ¿ og lærer at tro på Gud.
»Dear God« tegner et portræt af det støvede Dead Letters Office og stedets postmester. I en fabriksbygning i Jerusalems industrikvarter ligger det israelske postvæsens afdeling for strandet post. Her modtager Avi Yaniv breve til Gud, skrevet af mennesker fra hele verden, der har noget på hjerte og ønsker sig, at livet bliver anderledes. En dag om året bringes de mange hundrede breve til Gud til deres rette destination. Avi Yaniv, ¿Guds postmester¿, tager brevene med ned til grædemuren for at putte ønskerne ind i murens sprækker.
Grundoplysninger Credits Festivaler og priser
Original titel Kort film om tro / Dear God
Dansk titel Kort film om tro / Dear God
Instruktør Nikolai Østergaard
Produktionsland Danmark
Produktionsselskab Nordisk Film
Dansk distribution Det Danske Filminstitut
Aldersgrænse Tilladt for alle
Vurdering Se Medierådets vurdering

Selskaber

Produktionsselskab Nordisk Film
Dansk distribution Det Danske Filminstitut

Instruktion

Instruktion Nikolai Østergaard

Det Danske Filminstitut registrerer international festivaldeltagelse og priser til danske film, dog primært de titler, som Filminstituttet varetager i sin festivaldistribution, og primært i forbindelse med de festivaler, som Filminstituttet har prioriteret at samarbejde med. Registreringen af festivaldeltagelse og priser til danske film, der ikke er i festivaldistribution, foretages kun for "launch"-festivaler ifølge Filminstituttets prioriterede festivalliste. Se listen over prioriterede festivaler.