enda

Det tredje hus

11 min.DK/DokumentarfilmOplysningsfilm, Udviklingsbistandsfilm

I udkanten af det Nordøstlige Cambodjas jungle finder man Kreung-stammen. De lever af at dyrke ris ¿ og derfor er en stor og arbejdsom familie det vigtigste for at overleve. Men det betyder ikke, at romantikken er død i Kreung-landsbyerne.

Hos Kreung-stammen har man typisk 3 huse: et i landsbyen, et i marken og et til kærligheden. Når døtrene når puberteten bygger deres forældre dem et 'kærlighedshus'. Her har de fred til at have ligeså mange drenge overnattende de har lyst til, indtil de finder kærligheden.
I 'Det tredje hus' møder vi en helt almindelig Kreung-familie: bedstemoren Gadam fandt sin mand i et kærlighedshus, moren Saper fandt sin mand i et kærlighedshus og nu skal den 15-årige datter Buntei til at finde en kæreste i sit nye kærlighedshus.
Vi ser familiens dagligdag gennem de tre huse: den hårde virkelighed i marken, aftenerne med hygge i landsbyhuset og kærlighedshistorierne fra kærlighedshuset.

Traditionen med kærlighedshusene har eksisteret, så langt tilbage man kan huske i stammen. I et samfund hvor kampen for overlevelse er så allestedsnærværende, mener Kreungerne alligevel, at kærligheden er det vigtigste de har: Risene er det der gør de overlever, men kærligheden er det der gør de lever.
Grundoplysninger Credits Festivaler og priser
Original titel Det tredje hus
Dansk titel Det tredje hus
Emneord Oprindelige folk, Kærlighed, Cambodia
Instruktør Pernille Gliese Pedersen, Marie Ramhøj
Produktionsland Danmark
Comment Støttet af Danidas Oplysningsbevilling i forbindelse med Danidas Verdensbilledelegat.
Land: Cambodia
Hold: 8

Instruktion

Instruktion Pernille Gliese Pedersen
Instruktion Marie Ramhøj

Det Danske Filminstitut registrerer international festivaldeltagelse og priser til danske film, dog primært de titler, som Filminstituttet varetager i sin festivaldistribution, og primært i forbindelse med de festivaler, som Filminstituttet har prioriteret at samarbejde med. Registreringen af festivaldeltagelse og priser til danske film, der ikke er i festivaldistribution, foretages kun for "launch"-festivaler ifølge Filminstituttets prioriterede festivalliste. Se listen over prioriterede festivaler.