enda

District 9

Neill Blomkamp, New Zealand, 2009

112 min.U/Spillefilm

For 30 år siden ankom fremmede væsner fra rummet til jorden. De var flygtninge fra en fjern, ødelagt verden, som søgte husly. De blev installeret i Distrikt 9, mens verdens nationer diskuterede, hvad der skulle ske med dem. Nu er tålmodigheden sluppet op. De fremmede væsner er blevet sat under kontrol af et privat selskab, som i virkeligheden kun er interesseret i at kunne aktivere væsnernes heftige våben. Alle forsøg er hidtil mislykkedes, for det kræver at man har væsnernes DNA. En af selskabets medarbejdere, Wikus, bliver smittet med en virus, som begynder at ændre hans DNA, og snart er jagten gået ind på denne mand, som måske kan give adgang til væsnernes hemmeligheder.
Grundoplysninger Credits Festivaler og priser
Dansk titel District 9
Original titel District 9
Instruktør Neill Blomkamp
Manuskript Neill Blomkamp, Terri Tatchell
Producer Peter Jackson
Fotograf Trent Opaloch
Klipper Julian Clarke
Komponist Clinton Shorter
Scenograf Philip Ivey
Medvirkende Sharlto Copley, Jason Cope, Nathalie Boltt
Produktionsland New Zealand, USA
Danske undertekster Nej
Dansk synstolkning Nej
Produktionsselskaber WingNut Films
Dansk distribution Filmcompagniet - SF Film, Warner og Twentieth Century Fox
Tekniske data 3052 mtr.
Dansk biografpremiere 21.08.2009
Premierebiografer Palads, Imperial, BioCity (Tåstrup), Baltoppen Bio 1-2, Park Bio, CinemaxX, Empire, Kinopalæet (Lyngby), Falkoner samt 31 biografer i provinsen, inkl. Færøerne og Grønland
Vurdering Tilladt for børn over 15 år
Begrundelse Filmen har en hæsblæsende, spændingsladet handling, og rummer en lang række meget voldsomme og udpenslede kampscener, hvor fx menneskekroppe på blodig vis enten ses eksplodere eller blive flået i stykker af truende rumvæsener. Disse scener er endvidere sklldet på en meget realistisk, dokumentarisk måde, hvilket er med til at forstærke de voldsomheden. Filmen vurderes derfor at kunne virke skræmmende på børn og unge under 15 år.

Selskaber

Produktionsselskaber WingNut Films
Dansk distribution Filmcompagniet - SF Film, Warner og Twentieth Century Fox

Instruktion

Instruktion Neill Blomkamp

Manus

Manus Neill Blomkamp
Manus Terri Tatchell

Produktion

Producer Peter Jackson

Foto

Foto Trent Opaloch

Klip

Klip Julian Clarke

Musik

Musik Clinton Shorter

Produktionsdesign

Produktionsdesign Philip Ivey

Medvirkende

Wikus Van De Merwe Sharlto Copley
Grey Bradnam Jason Cope
Sarah Livingstone Nathalie Boltt

Det Danske Filminstitut registrerer international festivaldeltagelse og priser til danske film, dog primært de titler, som Filminstituttet varetager i sin festivaldistribution, og primært i forbindelse med de festivaler, som Filminstituttet har prioriteret at samarbejde med. Registreringen af festivaldeltagelse og priser til danske film, der ikke er i festivaldistribution, foretages kun for "launch"-festivaler ifølge Filminstituttets prioriterede festivalliste. Se listen over prioriterede festivaler.