enda

DKP filmet i 1940'erne og 1950'erne

Danmark, 1955

18 min.Dokumentariske optagelserPropagandafilm

Befrielsen i København: Montgomery kører gennem strøget 1945. DKP valg-demonstration gennem Københavns gader i anledning af kommunalvalget 12. marts 1946 med masser af plakater og slogans, bl.a. "Stem på Frode Toft". DKPs 16. Partikongres. Martin Andersen Nexø deltager. Møde i Fælledparken. Demonstrationstog med markering af historiske begivenheder. Land og Folks bygning i Bredgade i København. Kastrup lufthavn: En tjekkisk maskine ankommer. Udlændinge modtages af bl.a. Ingmar Wagner. DKUs 20. kongres, Ingmar Wagner på talerstolen, stort bifald. Udlandsrejse: Ungdomsfest, dans, bal og gymnastikopvisning. Optog med danske faner. Warzawa, 1955? Optog til fordel for Ungdommens Festival for Fred og Venskab. Demonstrationstoget nærmer sig Bellahøj og svinger ind på Genforeningspladsen. Ungdomsfestival i Berlin. Demonstration, optog, underholdning og taler.
Grundoplysninger Credits Festivaler og priser
Original titel DKP filmet i 1940'erne og 1950'erne
Dansk titel DKP filmet i 1940'erne og 1950'erne
International titel The Danish Communist Party in the 1940's and 1950's
Emneord Demonstrationer, Optog, Danmarks Kommunistiske Parti (DKP), Befrielsen, Kongresser, Berlin, Tyskland, Østtyskland, 1940-1949, 1950-1959
Medvirkende Martin Andersen Nexø
Produktionsland Danmark
Download PDF

Selskaber

Produktionsselskab

Medvirkende

Medvirkende Martin Andersen Nexø

Download PDF
Det Danske Filminstitut registrerer international festivaldeltagelse og priser til danske film, dog primært de titler, som Filminstituttet varetager i sin festivaldistribution, og primært i forbindelse med de festivaler, som Filminstituttet har prioriteret at samarbejde med. Registreringen af festivaldeltagelse og priser til danske film, der ikke er i festivaldistribution, foretages kun for "launch"-festivaler ifølge Filminstituttets prioriterede festivalliste. Se listen over prioriterede festivaler.
Download PDF