enda

En Præsident Vender tilbage – efter kuppet i Madagaskar

Lotte Mik-Meyer, Danmark, 2017

79 min.DK/Dokumentarfilm

Et militærkup i 2009 i Madagaskar tvang på brutal vis den demokratisk valgte og populære tidligere madagaskiske præsident, Marc Ravalomanana, i eksil i Sydafrika. Efter kuppet samlede han et hold af rådgivere, der skulle finde frem til, hvem der var bag kuppet, der forviste ham ud af sit eget land. Med hjælp fra en privat milits, indtog en ung radio DJ, forretningsmand og aspirerende politiker det højeste embede i det afrikanske land, og efterlod store dele af befolkningen i fattigdom og hungersnød.
Den fortrængte præsident søger på determineret vis en fredelig tilbagekomst til sit land og hans embede, men realiserer hurtigt, at han må navigere i et minefelt af politisk intrige og særinteresser. Han forsøger derfor igennem verdenssamfundets organer at mediere en diplomatisk løsning.
?Igennem en femårig optageperiode og unik adgang til præsidentens private sfære og fortrolige møder med hans rådgivere samt internationale møder, fortæller 'En præsident vender tilbage - Efter kuppet i Madagaskar' den utrolige og intime historie om det politisk magt- og rænkespil i forbindelse med det madagaskiske coup d’etat i 2009, og følger den landsforviste tidligere præsident i hans kamp for at vende tilbage til sit hjemland for at geninstallere demokratiet til Madagaskar.
Grundoplysninger Credits Festivaler og priser
Original titel Return of a President - After The Coup In Madagascar
Dansk titel En Præsident Vender tilbage – efter kuppet i Madagaskar
International titel The Return of a President
Emneord Madagaskar, Indenrigspolitik, Demokrati, Kup, 2000-2009, 2010-2019
Instruktør Lotte Mik-Meyer
Produktionsland Danmark, Sydafrika, Frankrig
Dansk distribution Det Danske Filminstitut
Internationalt salg
Dansk festivalpremiere 18.03.2017,
Online release 09.08.2017
Aldersgrænse Frarådes børn under 7 år
Vurdering Se Medierådets vurdering
Download PDF

Selskaber

Produktionsselskab
Producent Magic Hour Films, MikMeyer Film
Koproducent Kamoli Films
Dansk distribution Det Danske Filminstitut

Instruktion

Instruktion Lotte Mik-Meyer

Produktion

Produktionsassistent Kristoffer Barslund

Download PDF
Det Danske Filminstitut registrerer international festivaldeltagelse og priser til danske film, dog primært de titler, som Filminstituttet varetager i sin festivaldistribution, og primært i forbindelse med de festivaler, som Filminstituttet har prioriteret at samarbejde med. Registreringen af festivaldeltagelse og priser til danske film, der ikke er i festivaldistribution, foretages kun for "launch"-festivaler ifølge Filminstituttets prioriterede festivalliste. Se listen over prioriterede festivaler.
Download PDF