enda

En reportagefilm om Dansk Røde Kors

Danmark, 1949

44 min.DK/DokumentarfilmReportagefilm

Røde Kors sælger støttemærker til de danske borgere på Røde Kors-dagen, og filmens formål er at fortælle, hvorfor ingen må sige nej. Man følger Ungdommens Røde Kors, hvor de unge lærer, hvordan de lapper tilskadekomne sammen. Herefter besøger man nogle af de børnehaver og –hjem, hvor Røde Kors har uddannet barneplejersker til at tage sig af børn. Røde Kors driver også en folkekuranstalt ved Hald, hvor den jævne befolkning mod en mindre betaling blive behandlet for sygdomme, der kræver omhyggelig kurmæssig pleje. Derudover er Røde Kors også med til at tage sig af de allierede flygtninge, ligesom de møder talstærkt op til store begivenheder, hvor der er behov for samaritter. I det sønderbombede Polen er der stærkt brug for Røde Kors, der svarer ved at sende både bilkonvojer, skibe og flyvemaskiner afsted for at hjælpe.
Grundoplysninger Credits Festivaler og priser
Original titel En reportagefilm om Dansk Røde Kors
Dansk titel En reportagefilm om Dansk Røde Kors
International titel Documentary About Danish Red Cross
Emneord Røde Kors, Førstehjælp, Nødhjælp, Flygtninge, Børnehaver, Børnehjem, Gentofte, Viborg, Stevns, Helsingør, Glostrup, Polen, 1940-1949
Produktionsland Danmark
Produktionsselskab Gunnar Wangel Film
Tekniske data Sort-hvid, Stum
Download PDF

Selskaber

Produktionsselskab Gunnar Wangel Film

Download PDF
Det Danske Filminstitut registrerer international festivaldeltagelse og priser til danske film, dog primært de titler, som Filminstituttet varetager i sin festivaldistribution, og primært i forbindelse med de festivaler, som Filminstituttet har prioriteret at samarbejde med. Registreringen af festivaldeltagelse og priser til danske film, der ikke er i festivaldistribution, foretages kun for "launch"-festivaler ifølge Filminstituttets prioriterede festivalliste. Se listen over prioriterede festivaler.
Download PDF