enda

Et hus i Marokko

Laïla Marrakchi, Frankrig, 2013

100 min.U/Spillefilm

Det er sommer i Tanger. Efter faderens død genforenes en familie for at tilbringe nogle dage med at mindes og sørge over deres tab, sådan som den muslimske tradition foreskriver. Moulay Hassan har kun efterladt sig døtre og med tiden er de blevet skilt for alle vinde. Det får bølgerne til at skvulpe højt, da den yngste datter, Sofia, vender tilbage efter at have boet i New York gennem flere år, hvor hun uden større held har forsøgt sig som skuespillerinde. Faktisk er det kun blevet til en tvivlsom rolle som terrorist i en tv-serie, men dog immervæk en rolle. Hun forsøger at hævde sig blandt søstrene, der dog umiddelbart kun har latter til overs for udskejelserne. Men mellem latter og tårer graver de forskellige kvinder ned i deres eget liv: Fortiden krydser klinger med deres nuværende ståsted i livet og også deres mænd inddrages. Imellem dem hviler den gamle patriark på sit sidste leje, men også han har en mening at give til kende - for den, som har øjne til at se.
Grundoplysninger Credits Festivaler og priser Materialer
Dansk titel Et hus i Marokko
Original titel Rock the Casbah
Instruktør Laïla Marrakchi
Medvirkende Morjana Alaoui, Nadine Labaki, Omar Sharif
Produktionsland Frankrig, Marokko
Danske undertekster Nej
Dansk synstolkning Nej
Produktionsselskaber Estrella Productions
Dansk distribution Miracle Film Distribution
Dansk biografpremiere 03.07.2014
Premierebiografer Grand, Dagmar, Falkoner, Park Bio, Vester Vov Vov, Trøjborg Århus, Øst for Paradis Århus, Cafebiografen Odense, Biffen Aalborg, Albertslund Biograferne, Bibliografen Bagsværd, Baltoppen Bio 1-2, Gentofte Kino, Cafe Slotsbio Hillerød, Humle Bio, Klovborg Kino, Nicolai Bio Kolding, Nordisk Film Biografer Lyngby, Malling Bio, Lalandia Bio Rødby, Victoria Teatret Sorø, Tisvilde Bio og Værløse Bio
Vurdering Tilladt for alle, men frarådes børn u. 7
Begrundelse Filmen der er fortalt i et roligt, udramatisk tempo, rummer enkelte lettere intense scener med vrede og desperation, samt med en tilfangetagen kvinde, som kortvarigt slås hårdt. Disse er dog ikke udpenslede, samt forløses hurtigt, positivt og på rolig vis. Filmen vurderes derfor kun at ville kunne virke skræmmende på børn under 7 år.

Selskaber

Produktionsselskaber Estrella Productions
Dansk distribution Miracle Film Distribution

Instruktion

Instruktion Laïla Marrakchi

Stills

Stills Hassen Brahiti

Medvirkende

Sofia Morjana Alaoui
Miriam Nadine Labaki
Moulay Hassan Omar Sharif

Det Danske Filminstitut registrerer international festivaldeltagelse og priser til danske film, dog primært de titler, som Filminstituttet varetager i sin festivaldistribution, og primært i forbindelse med de festivaler, som Filminstituttet har prioriteret at samarbejde med. Registreringen af festivaldeltagelse og priser til danske film, der ikke er i festivaldistribution, foretages kun for "launch"-festivaler ifølge Filminstituttets prioriterede festivalliste. Se listen over prioriterede festivaler.

Anmeldelser og artikler

I Cinematekets bibliotek kan du finde disse anmeldelser og avisartikler om filmen:
Type Kilde Author Dato
Anmeldelse Weekendavisen Bo Green Jensen 2014-07-04
Anmeldelse Berlingske Tidende Jacob Wendt Jensen 2014-07-03
Anmeldelse Ekstra Bladet Henrik Queitsch 2014-07-03
Anmeldelse Information Ralf Christensen 2014-07-03
Anmeldelse Kristeligt Dagblad Soeren Hermansen 2014-07-03
Anmeldelse Morgenavisen Jyllandsposten Nanna Frank Rasmussen 2014-07-03
Anmeldelse Politiken Kim Skotte 2014-07-03