enda

Filmen om Gutenberghus

Danmark, 1939

18 min.DK/Dokumentarfilm

Der ryddes op i kvarteret omkring Vognmagergade, Gothersgade og Landemærket for at en ny stor bygning 'Gutenberghus' kan opføres. Den ser dagens lys i 1926, men allerede i 1931 er der tilføjet en stor tilbygning, så ejendomskomplekset udfylder hele arealet mellem de tre gader og Lønporten. Snart er der brug for en endnu større udvidelse, hvorfor 59 ejendomme fordelt over 2 tønder land rives ned for at gøre plads til Gutenbergs nye kontorbygning, som skal beklædes med hvide glaserede fliser.
Nedrivning af de nedslidte og trange beboelsesejendomme påbegyndes i efteråret 1934. 23. september 1935 holdes der rejsegilde. Det gamle Gutenberghus, som er blevet 'det tekniske hus' og den nye kontorbygning forbindes med en 16 meter lang to-etagers glasbro, der på begge sider prydes af et ur, som er tre meter i diameter. Ved udgangen af 1938 står huset færdigt. I Vognmagergade anlægges en benzintank, som der er hårdt brug for i kvarteret.
Grundoplysninger Credits Festivaler og priser
Original titel Filmen om Gutenberghus
Dansk titel Filmen om Gutenberghus
International titel The film about Gutenberghus
Emneord Nedrivning, Byfornyelse, Byggeri, Trykkerier, Medier, København, 1920-1929, 1930-1939
Produktionsland Danmark
Produktionsselskab Hapa-Film
Internationalt salg
Tekniske data 35 mm, 1,37:1 Academy, Sort-hvid, Tone
Download PDF

Selskaber

Produktionsselskab Hapa-Film

Download PDF
Det Danske Filminstitut registrerer international festivaldeltagelse og priser til danske film, dog primært de titler, som Filminstituttet varetager i sin festivaldistribution, og primært i forbindelse med de festivaler, som Filminstituttet har prioriteret at samarbejde med. Registreringen af festivaldeltagelse og priser til danske film, der ikke er i festivaldistribution, foretages kun for "launch"-festivaler ifølge Filminstituttets prioriterede festivalliste. Se listen over prioriterede festivaler.
Download PDF