enda

Forførende reklamer

Danmark

153 min.Antologi

Reklamefilm fra de sidste 100 år. De gamle reklamefilm har ikke kun givet folk et godt grin, når de sad i biografens mørke - eller senere foran skærmen. De giver os et helt præcist billede af danskernes hverdag. Filmene skal give produkterne en folkelig og humoristisk appel.
1. Hvad skulle det være? Den første rigtige reklamefilm produceres i 1907, og mange af disse små film bliver rene mesterværker. 2. Spis solgryn og bliv stærk. Kampen om morgenmaden begynder for alvor i 1950erne, hvor den afgørende duel står mellem Ota Solgryn og Foska Gryn. 3. Mor, mor, han borede slet ikke
Den rigtige tandpasta sikrer dig sunde tænder, hvidt smil og frisk ånde... og de skønneste kys! 4. Den hvide tornado. Husmoderen er reklamefilmens yndling, for hun skal have både støvsuger, kummefryser og andre herligheder. 5. Smoke, smoke that cigarette. Det bliver moderne og smart at ryge, og de kendte reklamerer gerne for smøger - hvad enten de er rygere eller ej. 6. Den våde kondipige. Den seksuelle frigørelse og pornoens indmarch sætter sine tydelige spor i reklamefilmene. 7. Han har styr på sit hår. Alle mænd skal være lækre, og derfor bruger de den bedste brylcreme - lige indtil de skal være langhårede og bruge spray. 8. Han vil hellere... Erik Dibbern fra Nordisk Film er reklamefilmens mesterinstruktør, og han indfører humor og folkelighed i reklamefilmene med Ove Sprogøe, Keld og Dirch foran kameraet.
9. Et godt tilbud til dig. Da TV2 går i luften 1988 fødes helt nye reklamestjerner som Jacob og Finn, Susanne Bjerrehus, Zlatko Buric og Kims onde bror Jørgen. Bonus: Det er en ordentlig snack. Kavalkade af reklamefilm med kendte medvirkende fra 1950 - 1980. Bonus: Esprit de Valdemar. Skuespilleren Ib Schønberg medvirker.
Grundoplysninger Credits Festivaler og priser
Original titel Forførende reklamer
Dansk titel Forførende reklamer
Andre titler Danskernes egen historie
Emneord Reklamefilm, Schønberg, Ib, Ota Solgryn, Nordisk Film, Danmark, 1900-1999
Produktionsland Danmark
Produktionsselskab Substanz
Download PDF

Selskaber

Produktionsselskab Substanz

Download PDF
Det Danske Filminstitut registrerer international festivaldeltagelse og priser til danske film, dog primært de titler, som Filminstituttet varetager i sin festivaldistribution, og primært i forbindelse med de festivaler, som Filminstituttet har prioriteret at samarbejde med. Registreringen af festivaldeltagelse og priser til danske film, der ikke er i festivaldistribution, foretages kun for "launch"-festivaler ifølge Filminstituttets prioriterede festivalliste. Se listen over prioriterede festivaler.
Download PDF