enda

Get Out

Jordan Peele, USA, 2017

103 min.U/Spillefilm

Chris og Rose er nået til det punkt i deres forhold, hvor Chris skal møde hendes forældre. Kæresteparret besøger Roses forældre på et mystiske gods på landet.
Grundoplysninger Credits Festivaler og priser Biblioteksressourcer
Dansk titel Get Out
Instruktør Jordan Peele
Medvirkende Daniel Kaluuya, Allison Williams, Catherine Keener
Produktionsland USA
Danske undertekster Nej
Dansk synstolkning Nej
Produktionsselskaber Universal Pictures
Dansk distribution United International Pictures
Dansk biografpremiere 30.03.2017
Premierebiografer Palads, Falkoner, Fields og CinemaxX, Empire Bio og Park Bio i København, Århus (NFB & CinemaxX), Odense (NFB & CinemaxX), Ålborg (NFB City Syd & Kennedy), Esbjerg, Fredericia, Frederikshavn, Frederikssund, Helsingør, Herlev, Herning, Hillerød (NFB), Hjørring, Holbæk, Holstebro, Horsens, Kolding, Lyngby, Middelfart, Nykøbing Falster, Næstved (NFB & Bio), Randers, Roskilde, Rødovre (Atlas), Silkeborg, Slagelse, Svendborg, Struer, Thisted, Torshavn, Tåstrup, Vejle og Viborg
Vurdering Tilladt for børn over 15 år
Begrundelse Filmen har en truende og mystisk grundstemning og indeholder en del scener med voldsomt og skræmmende indhold, og der benyttes ofte gyser- og chokeffekter på billede- og lydside. I en scene vågner en hovedfigur op fastspændt til en stol, og det går op for den desperate person, at han skal udsættes for et voldsomt kirurgisk indgreb mod sin vilje. I en anden scene ses, hvordan en person får skåret hovedbunden op med skalpel og kraniet åbnes ved brug af sav. I en tredje scene ses en mand blive skudt i hovedet. Der er desuden en del brutale overfald og kampe, hvor personer slås ned eller spiddes med våben og genstande. Det vurderes derfor, at filmen vil kunne virke skræmmende på børn og unge under 15 år.

Selskaber

Produktionsselskaber Universal Pictures
Dansk distribution United International Pictures

Instruktion

Instruktion Jordan Peele

Medvirkende

Medvirkende Daniel Kaluuya
Medvirkende Allison Williams
Medvirkende Catherine Keener

Det Danske Filminstitut registrerer international festivaldeltagelse og priser til danske film, dog primært de titler, som Filminstituttet varetager i sin festivaldistribution, og primært i forbindelse med de festivaler, som Filminstituttet har prioriteret at samarbejde med. Registreringen af festivaldeltagelse og priser til danske film, der ikke er i festivaldistribution, foretages kun for "launch"-festivaler ifølge Filminstituttets prioriterede festivalliste. Se listen over prioriterede festivaler.

Anmeldelser og artikler

I Cinematekets bibliotek kan du finde disse anmeldelser og avisartikler om filmen:
Type Kilde Author Dato
Anmeldelse Information Monggaard, Christian 2017-03-31
Anmeldelse Politiken Vinterberg, Søren 2017-03-30
Anmeldelse BT Lind, Michael 2017-03-30
Anmeldelse Berlingske Tidende Krogsgaard Christensen, Jeppe 2017-03-30