enda

Grundloven 1915

Julie Laurberg, Franziska Gad, Danmark, 1915

6 min.Dokumentariske optagelser

Kvinder fik i 1915 i forbindelse med en grundlovsændring tildelt valgret på lige fod med mændene, og som markering heraf organiserede en række af kvindesagsorganisationerne, bl.a. Skandinavisk Kvindeforbund, et valgretsoptog den 5. juni. Her afleverede deputationen for kvindesagsforeningerne en adresse til regering og rigsdag, hvori der blev udtrykt værdsættelse af den nyerhvervede stemmeret. Debatten om valgret til kvinder havde stået på siden 1886. I 1908 fik kvinder tildelt kommunal valgret og altså i 1915 stemmeret til Folketing og Landsting i Rigsdagen på lige fod med mænd.
Grundoplysninger Credits Festivaler og priser
Original titel Grundloven 1915
Dansk titel Grundloven 1915
International titel The constitution 1915
Andre titler Grundlovsdagen den 5. juni 1915
Emneord Kvinders valgret, Kvinder, Grundloven, Grundlovsdag, Optog, Amalienborg, 1910-1919, Kvindekamp, Kvindebevægelsen
Instruktør Julie Laurberg, Franziska Gad
Medvirkende Kong Christian X
Produktionsland Danmark
Internationalt salg
Tekniske data 35 mm, 1,33:1, Sort-hvid, Stum
Download PDF

Selskaber

Produktionsselskab

Instruktion

Instruktion Julie Laurberg
Instruktion Franziska Gad

Medvirkende

Medvirkende Kong Christian X

Download PDF
Det Danske Filminstitut registrerer international festivaldeltagelse og priser til danske film, dog primært de titler, som Filminstituttet varetager i sin festivaldistribution, og primært i forbindelse med de festivaler, som Filminstituttet har prioriteret at samarbejde med. Registreringen af festivaldeltagelse og priser til danske film, der ikke er i festivaldistribution, foretages kun for "launch"-festivaler ifølge Filminstituttets prioriterede festivalliste. Se listen over prioriterede festivaler.
Download PDF