enda

Human Capital

Paolo Virzí, Italien, 2013

111 min.U/Spillefilm

En cyklist bliver ramt af en jeep på en mørk og snefyldt vej i det nordlige Italien. Bilen kører videre, og efterlader manden hårdt såret i vejkanten. Ulykken binder den rige familie Bernischi og den konkurstruede familie Rovelli uløseligt sammen - men hvorfor? "Human Capital" skildrer med sort humor begivenhederne, der leder op til den tragiske ulykke. Kærlighed, klasseforskelle og grådige ambitioner udforskes i den skæbnesvangre fortælling, der udspiller sig mens den økonomiske krise er på sit højeste i Italien.
Grundoplysninger Credits Festivaler og priser Materialer
Dansk titel Human Capital
Original titel Il capitale umano
Instruktør Paolo Virzí
Medvirkende Fabrizio Bentivoglio, Matilde Gioli, Valeria Bruni Tedeschi
Produktionsland Italien, Frankrig
Danske undertekster Nej
Dansk synstolkning Nej
Produktionsselskaber Indiana Production Company
Dansk distribution Scanbox
Dansk biografpremiere 20.11.2014
Premierebiografer Storkøbenhavn: Grand Teatret, Nordisk Film Biografer Dagmar, Nordisk Film Biografer Lyngby, Gentofte Kino, Ishøj Bio 1-2-3, Reprise Teatret Holte. Sjælland: Humle Bio Humlebæk, Kulturbiografen Frysehuset Holbæk, Cafe Slotsbio Hillerød. Fyn: Cafe Biografen Odense, Nordisk Film Biografer Odense. Jylland: Nordisk Film Biografer Trøjborg, Nordisk Film Biografer Aalborg Metropol, Silkeborg Bio Øst for Paradis Aarhus, Apollon Struer, Biffen Aalborg, Nicolai Biograf og Café Kolding
Vurdering Tilladt for børn over 11 år
Begrundelse Filmen er fortalt i et roligt tempo og indeholder både dramatiske og humoristiske passager. I en scene ser man en mand på cykel, der bliver kørt af vejen. I en anden ser man en ophidset mand, der giver sin søn en lussing. I en tredje ser man en stærkt blødende ung mand, der har forsøgt at begå selvmord ved at skære i sine håndled. Filmen indeholder også enkelte scener, hvor man ser voksne have sex - dog uden at det vises i nærbilleder, og uden at man ser kønsdele. Det vurderes derfor, at filmen vil kunne virke skræmmende eller grænseoverskridende på børn under 11 år.

Selskaber

Produktionsselskaber Indiana Production Company
Dansk distribution Scanbox

Instruktion

Instruktion Paolo Virzí

Stills

Stills Loris Zambelli

Medvirkende

Dino Ossola Fabrizio Bentivoglio
Serena Ossola Matilde Gioli
Carla Bernaschi Valeria Bruni Tedeschi

Det Danske Filminstitut registrerer international festivaldeltagelse og priser til danske film, dog primært de titler, som Filminstituttet varetager i sin festivaldistribution, og primært i forbindelse med de festivaler, som Filminstituttet har prioriteret at samarbejde med. Registreringen af festivaldeltagelse og priser til danske film, der ikke er i festivaldistribution, foretages kun for "launch"-festivaler ifølge Filminstituttets prioriterede festivalliste. Se listen over prioriterede festivaler.