enda

Indre by

Danmark

111 min.Antologi

Store og små begivenheder i Danmarks hovedstad - skildret gennem film fra historiske arkiver og danskernes egne gemmer. De mange film er krydret med citater fra personer tæt på begivenhederne og skaber en beskrivelse af danskernes hverdag i det gamle København gennem de sidste 100 år.
Indhold:
1. VERDENS LÆNGSTE MORGENBORD. Der er folkefest i København i anledning af byens 800 års fødselsdag i 1967. 2. BYEN VÅGNER. Det er tidlig morgen i København. Avisbude og mælkemænd skaber den første morgenstemning, 1935 og 1960. 3. GRØNTTORV OG GULERØDDER. På Københavns Grønttorv er der et mylder af heste, vogne, biler, sælgere og morgenfriske borgere. 1917-1971. 4. GARCONNEHÅR I TIVOLI. Modemagasinet ¿Vore Damer¿ afholder 'Skønhedsstævne og blomsterfest' i Tivoli i 1927. 5. FREMSKRIDTETS HJUL. Der er kaos i den københavnske trafik i 20'erne med fodgængere, heste, biler og sporvogne i et livsfarligt roderi. 6. FARVEL TIL LINIE 7. Med sporvogn rundt i byen før linien nedlægges i foråret 1971. 7. CHATEAU DE BREDGADE. Midt i indre by ligger et af Danmarks ældste vinfirmaer med kæmpe fade i kælderen. 8. BANANEN ER BØJET I NEON. Neonreklamerne vækker opsigt i 30¿erne og er med til at gøre byen moderne. 9. 50 ÅR PÅ STRØGET. På Strøget kan stormagasinet Illum fejre sit storslåede 50 års jubilæum i 1941. 10. STORBYEN I FARVER. En kavalkade af meget tidlige farveoptagelser fra det indre København, 1938-47. 11. KØBENHAVN PÅ KRYDS OG TVÆRS. På rundtur i den moderne storby i 1934. BONUS: DET STØRSTE ØJEBLIK I MIT LIV. København er klædt i rødt og hvidt, da Kong Christian X fylder 70 år i 1940. BONUS: 60 METER TØRRESNOR, 1960. Københavns Rådhus bliver Danmarks største reklamesøjle.
Grundoplysninger Credits Festivaler og priser
Original titel Indre by
Dansk titel Indre by
Andre titler Danskernes egen historie, Oplevelser fra indre by
Emneord København, Københavnere, Danmark, Danskere, 1900-1999
Produktionsland Danmark
Produktionsselskab Substanz
Internationalt salg
Download PDF

Selskaber

Produktionsselskab Substanz

Download PDF
Det Danske Filminstitut registrerer international festivaldeltagelse og priser til danske film, dog primært de titler, som Filminstituttet varetager i sin festivaldistribution, og primært i forbindelse med de festivaler, som Filminstituttet har prioriteret at samarbejde med. Registreringen af festivaldeltagelse og priser til danske film, der ikke er i festivaldistribution, foretages kun for "launch"-festivaler ifølge Filminstituttets prioriterede festivalliste. Se listen over prioriterede festivaler.
Download PDF