enda

Jeg dig elsker - Urge - danser

Ulrik Wivel, Danmark, 2005

74 min.

»Jeg dig elsker« er en udfordrende, fri fortolkning af August Bournonvilles mest kendte ballet og eneste tragedie, »Sylfiden«. Filmens instruktør fortæller sin historie gennem balletinstruktøren Nikolaj Hübbe, der iscenesætter det 200 år gamle drama om den unge mand, James, som er splittet mellem den verden, han kender, og drømmen om et anderledes, mere fristende og farligt liv.
»Urge« er en dans iscenesat for filmkameraet: Fire dansere - et rum. To klassiske og to moderne dansere optræder i en rytme, der skabes et sted mellem bevægelse, musik, billedkomposition og klip.
»Danser« er et dynamisk portræt af danseren Nikolaj Hübbe, optaget i løbet af tre dramatiske måneder på New York City Ballet, hvor Hübbe arbejder sammen med Peter Martins.
Grundoplysninger Credits Festivaler og priser
Original titel Jeg dig elsker - Urge - danser
Dansk titel Jeg dig elsker - Urge - danser
Instruktør Ulrik Wivel
Produktionsland Danmark
Produktionsselskab Det Kongelige Teater
Dansk distribution Det Danske Filminstitut
Internationalt salg
Aldersgrænse Tilladt for alle
Vurdering Se Medierådets vurdering
Download PDF

Selskaber

Produktionsselskab Det Kongelige Teater
Dansk distribution Det Danske Filminstitut

Instruktion

Instruktion Ulrik Wivel

Download PDF
Det Danske Filminstitut registrerer international festivaldeltagelse og priser til danske film, dog primært de titler, som Filminstituttet varetager i sin festivaldistribution, og primært i forbindelse med de festivaler, som Filminstituttet har prioriteret at samarbejde med. Registreringen af festivaldeltagelse og priser til danske film, der ikke er i festivaldistribution, foretages kun for "launch"-festivaler ifølge Filminstituttets prioriterede festivalliste. Se listen over prioriterede festivaler.
Download PDF