enda

Jeg en gård mig bygge vil

Danmark

110 min.Antologi

Fortælling i levende billeder om hverdagslivet gennem 100 år i dansk landbrug - på gården, i husmandsforeningen og i det lokale samfund.
1. SAMMENHOLD GØR STÆRK. Husmændene organiserer sig og får indflydelse. 2. FRA ÅBEN ILD TIL MASKINPARK. Landhusmoderens arbejdsplads moderniseres.
3. KRISTIAN PÅ GRØNVANG. Livet på slægtsgården i Thy gennem to generationer. 4. HØSTFEST OG HAVEMØDER. Livet blandt landsbyens unge. 5. BØNDER I FORENING. På få år skabes der tusindvis af andelsejede virksomheder. 6. FRA BONDE TIL INDUSTRI. 260.000 landbrug forsvinder på tre generationer. 7. FRIIS VINDER VALGET. Livet i landkommunen Nr. Felding, 1953. 8. EN BONDE OG HANS GÅRD. Årets gang på Kirkebjerggård ved Ørslev, 1955. 9. BØNDER I DEMONSTRATION. Over 100.000 bønder går til kongen og kræver bedre vilkår, 1935-1939. 10. VÆRELSER, ZIMMER, ROOMS. Hedegaarden er en pioner indenfor bondegårdsferie. 11. BØRN I EN EVENTYRLIG VERDEN. Om 4H og livet for børn og unge på landet. 12. EN NY TIDS BONDE. Historien om husmandskolonien i Fjeldstrup ved Herning, 1963. 13. HEDEN SOM EN KORNMARK STÅR. Kampen for at omdanne den jyske hede til agerland. BONUS: EN TYPISK LANDMAND. På udkik efter det typiske danske landbrug i 1976. BONUS: SOM SAGT SAA GJORT. Ugerløses borgere graver Sjællands største svømmebad i 1933.
Grundoplysninger Credits Festivaler og priser
Original titel Jeg en gård mig bygge vil
Dansk titel Jeg en gård mig bygge vil
Andre titler Danskernes egen historie, Livet på landet 1
Emneord Landbrug, Bønder, Danmark, 1900-1999
Produktionsland Danmark
Produktionsselskab Substanz
Internationalt salg
Download PDF

Selskaber

Produktionsselskab Substanz

Download PDF
Det Danske Filminstitut registrerer international festivaldeltagelse og priser til danske film, dog primært de titler, som Filminstituttet varetager i sin festivaldistribution, og primært i forbindelse med de festivaler, som Filminstituttet har prioriteret at samarbejde med. Registreringen af festivaldeltagelse og priser til danske film, der ikke er i festivaldistribution, foretages kun for "launch"-festivaler ifølge Filminstituttets prioriterede festivalliste. Se listen over prioriterede festivaler.
Download PDF