enda

Kejser Haile Selassies besøg 1954

Danmark, 1954

22 min.Dokumentariske optagelser

Klip fra den etiopiske kejser Haile Selassies besøg i Danmark i november 1954. Med kong Frederik IX og dronning Ingrid som værter besøger kejseren bl.a. Ryvangen, hvor han lægger en krans ved mindesmærket for de faldne under besættelsen. Desuden besøger han Københavns Amtssygehus i Gentofte samt forskellige danske virksomheder, Atlas Køleskabsfabrik i Lundtofte nord for København samt Forsøgsgården Trollesminde og Statens Forsøgsmejeri i Hillerød. Optagelserne ligger ikke i kronologisk rækkefølge.

Haile Selassie var Etiopiens enevældige kejser fra 1930 til 1974, hvor han blev omstyrtet ved et militærkup. Han døde et år efter i fangenskab. Haile Selassie modtog Elefantordenen under sit besøg i Danmark i 1954.
Grundoplysninger Credits Festivaler og priser
Original titel Kejser Haile Selassies besøg 1954
Dansk titel Kejser Haile Selassies besøg 1954
Emneord Statsbesøg, Etiopien, Mindelunden, Mindesmærker, Virksomheder, København, Hillerød, 1950-1959
Medvirkende Kong Frederik IX, Dronning Ingrid
Produktionsland Danmark
Produktionsselskab Nordisk Films Kompagni
Internationalt salg
Tekniske data 1,37:1 Academy, Farve, Stum
Download PDF

Selskaber

Produktionsselskab Nordisk Films Kompagni

Medvirkende

Medvirkende Kong Frederik IX
Medvirkende Dronning Ingrid

Download PDF
Det Danske Filminstitut registrerer international festivaldeltagelse og priser til danske film, dog primært de titler, som Filminstituttet varetager i sin festivaldistribution, og primært i forbindelse med de festivaler, som Filminstituttet har prioriteret at samarbejde med. Registreringen af festivaldeltagelse og priser til danske film, der ikke er i festivaldistribution, foretages kun for "launch"-festivaler ifølge Filminstituttets prioriterede festivalliste. Se listen over prioriterede festivaler.
Download PDF