enda

Kødbyen

H. Andersen, Danmark, 1936

28 min.DK/DokumentarfilmOplysningsfilm

Hver dag ankommer med skibe, tog og biler en stor mængde både levende og slagtede dyr til Kødbyen: ca. 120.000 okser, 190.000 kalve, 57.000 får, 350.000 svin og 11.000 heste årligt - i alt ca. 60 mio. kg. kød. Der er dyrlægekontrol for mund- og klovsyge straks ved ankomsten. Herefter slagtes dyrene, flås, skæres op og hænges til afkøling. Vi ser kreaturer, kalve, får og grise blive gennet ind i slagtehallen og hele processen dér. Også rensning af maver, tarme og hoveder. De fleste kreaturer kommer dog til Kødbyen i slagtet tilstand. Trikinundersøgelser (før og nu). Endelig salgshallen, hvor der handles med håndslag. Under jorden ligger hele det tekniske set-up for varme, kulde og elforsyning i 2,5 km tunneller.
Grundoplysninger Credits Festivaler og priser
Original titel Kødbyen
Dansk titel Kødbyen
International titel The Meat Packing District
Emneord Kødbyen, 1930-1939, København
Instruktør H. Andersen
Manuskript H. Andersen
Fotograf Aage Ørsted
Produktionsland Danmark
Produktionsselskab V. Richter, Dansk Kulturfilm
Tekniske data 212 meter, 16 mm, 1,37:1 Academy, Sort-hvid, Stum
Comment Filmen er den allerførste produceret hos Dansk Kulturfilm, som blev stiftet i 1932.

Selskaber

Produktionsselskab V. Richter, Dansk Kulturfilm
Rekvirent Dansk Kulturfilm, AOF

Instruktion

Instruktion H. Andersen

Manus

Manus H. Andersen

Produktion

Produktion V. Richter

Foto

Foto Aage Ørsted

Det Danske Filminstitut registrerer international festivaldeltagelse og priser til danske film, dog primært de titler, som Filminstituttet varetager i sin festivaldistribution, og primært i forbindelse med de festivaler, som Filminstituttet har prioriteret at samarbejde med. Registreringen af festivaldeltagelse og priser til danske film, der ikke er i festivaldistribution, foretages kun for "launch"-festivaler ifølge Filminstituttets prioriterede festivalliste. Se listen over prioriterede festivaler.