enda

Lammefjordsfilmen

Danmark, 1946

24 min.Dokumentariske optagelser

Om afvandingen af Lammefjorden og dens forandring til agerland. Dæmningen blev bygget i 1874, og den efterfølgende udpumpning begyndte i januar 1875. Sænkningen af vandstanden i Lammefjorden kom til at ske i etaper. Det formodes at optagelserne er fra omkring 1943, hvor man nåede den endelige vandstandssænkning på -7 meter. Vi ser arbejdet på dæmningen, gravning af kanaler og inspektion. Den sandede landbrugsjord bruges bl.a. til korn- og aspargesdyrkning. Aspargesene hyppes, stikkes og pakkes og fragtes på hestevogn til stationen. Vi får også indblik i skalleindustrien på Lammefjorden, sveskeblommeavl, tobaksavl.
Ved en festlig lejlighed taler gårdejer Chr. Hansen, Aavang, som er formand for Lammefjordens Lodsejerlag og generaldirektør Ole Olsen (1863-1943). Ved sommermøde i Byhaven Faarevejle taler Christmas Møller (1894-1948).
Grundoplysninger Credits Festivaler og priser
Original titel Lammefjordsfilmen
Dansk titel Lammefjordsfilmen
International titel The Lammefjord damming
Emneord Anlægsarbejde, Dæmninger, Landbrug, Afgrødedyrkning, Asparges, Fiskeri, Lammefjorden, Odsherred, 1940-1949
Medvirkende Ole Olsen, Christmas Møller
Produktionsland Danmark
Sprog Dansk
Tekniske data Sort-hvid, Stum

Medvirkende

Medvirkende Ole Olsen
Medvirkende Christmas Møller

Det Danske Filminstitut registrerer international festivaldeltagelse og priser til danske film, dog primært de titler, som Filminstituttet varetager i sin festivaldistribution, og primært i forbindelse med de festivaler, som Filminstituttet har prioriteret at samarbejde med. Registreringen af festivaldeltagelse og priser til danske film, der ikke er i festivaldistribution, foretages kun for "launch"-festivaler ifølge Filminstituttets prioriterede festivalliste. Se listen over prioriterede festivaler.