enda

Lammefjordsfilmen

Danmark, 1946

24 min.Dokumentariske optagelser

Om afvandingen af Lammefjorden og dens forandring til agerland. Dæmningen blev bygget i 1874, og den efterfølgende udpumpning begyndte i januar 1875. Sænkningen af vandstanden i Lammefjorden kom til at ske i etaper. Det formodes at optagelserne er fra omkring 1943, hvor man nåede den endelige vandstandssænkning på -7 meter. Vi ser arbejdet på dæmningen, gravning af kanaler og inspektion. Den sandede landbrugsjord bruges bl.a. til korn- og aspargesdyrkning. Aspargesene hyppes, stikkes og pakkes og fragtes på hestevogn til stationen. Vi får også indblik i skalleindustrien på Lammefjorden, sveskeblommeavl, tobaksavl.
Ved en festlig lejlighed taler gårdejer Chr. Hansen, Aavang, som er formand for Lammefjordens Lodsejerlag og generaldirektør Ole Olsen (1863-1943). Ved sommermøde i Byhaven Faarevejle taler Christmas Møller (1894-1948).
Grundoplysninger Credits Festivaler og priser
Original titel Lammefjordsfilmen
Dansk titel Lammefjordsfilmen
International titel The Lammefjord damming
Emneord Anlægsarbejde, Dæmninger, Landbrug, Afgrødedyrkning, Asparges, Fiskeri, Lammefjorden, Odsherred, 1940-1949
Medvirkende Ole Olsen, Christmas Møller
Produktionsland Danmark
Sprog Dansk
Internationalt salg
Tekniske data Sort-hvid, Stum
Download PDF

Selskaber

Produktionsselskab

Medvirkende

Medvirkende Ole Olsen
Medvirkende Christmas Møller

Download PDF
Det Danske Filminstitut registrerer international festivaldeltagelse og priser til danske film, dog primært de titler, som Filminstituttet varetager i sin festivaldistribution, og primært i forbindelse med de festivaler, som Filminstituttet har prioriteret at samarbejde med. Registreringen af festivaldeltagelse og priser til danske film, der ikke er i festivaldistribution, foretages kun for "launch"-festivaler ifølge Filminstituttets prioriterede festivalliste. Se listen over prioriterede festivaler.
Download PDF