enda

Mindeappel Forum og Nytaarsparade

Danmark, 1941

13 min.Dokumentariske optagelser

1) DNSAP's nationale mindeappel i Forum 17/11 1940. Partifører Frits Clausen ankommer og går på talerstolen under stormende begejstring fra de talrige fremmødte. 1200 SA'ere marcherer til Rådhuspladsen. Kaptajnløjtnant K.B. Martinsen taler ved Den lille Hornblæser, hvor der lægges kranse for danskere, der faldt 9. april. Dagen er en del af de danske nazisternes kampagne for at overtage magten i rigsdagen.
2) SA 13 afholder nytårsparade 6/1 1941. 152 SA-mænd, der i løbet af året har været på besøg i Vestre Fængsel modtager SA-stabschefens anerkendelse. Partifører Frits Clausen taler til SA.

Grundoplysninger Credits Festivaler og priser
Original titel Mindeappel Forum og Nytaarsparade
Dansk titel Mindeappel Forum og Nytaarsparade
Andre titler The DNSAP memorial ceremony and New Year's parade
Emneord Nazisme, Politiske bevægelser, Forum, Besættelsestiden, 1940-1949
Medvirkende Frits Clausen
Produktionsland Danmark
Produktionsselskab Teknisk Film Compagni
Tekniske data Sort-hvid, Stum

Selskaber

Produktionsselskab Teknisk Film Compagni

Medvirkende

Medvirkende Frits Clausen

Det Danske Filminstitut registrerer international festivaldeltagelse og priser til danske film, dog primært de titler, som Filminstituttet varetager i sin festivaldistribution, og primært i forbindelse med de festivaler, som Filminstituttet har prioriteret at samarbejde med. Registreringen af festivaldeltagelse og priser til danske film, der ikke er i festivaldistribution, foretages kun for "launch"-festivaler ifølge Filminstituttets prioriterede festivalliste. Se listen over prioriterede festivaler.