enda

Noona Dan ekspeditionen

Danmark, 1963

26 min.DK/DokumentarfilmEkspeditionsfilm

Træskonnerten Noona-Dan sejlede fra Danmark 10. april 1961 ud på en videnskabelig ekspedition til Stillehavet. Formålet var at indsamle fugle, pattedyr, insekter og planter til Zoologisk Museum og Botanisk Have. Blandt deltagerne var Jens Bjerre, zoolog Torben Wolf og ornitolog Finn Salomonsen. Selve det videnskabelige arbejde afsluttedes 11/9 1962, hvorefter hjemrejsen til Danmark via Suez sluttede ekspeditionen. Ved ankomsten i Københavns Havn den 9. december var flere hundrede mødt op for at modtage skibet. Iflg. Torben Wolf blev der indsamlet 2322 fugle.
Konservator Erik Petersen, ekspeditionens ornitolog, døde i oktober 1961 som følge af overfølsomhed overfor et insektstik.
Grundoplysninger Credits Festivaler og priser
Original titel Noona Dan ekspeditionen
Dansk titel Noona Dan ekspeditionen
International titel The Noona Dan Expedition in the Pacific
Andre titler Med Noona Dan i Sydhavet
Emneord Ekspeditioner, Forskning, Zoologi, Fugle, Stillehavet, 1960-1969
Fotograf Arvid Klémensen
Produktionsland Danmark
Produktionsselskab Arvid Klèmensen Film
Dansk distribution Statens Filmcentral
Tekniske data Farve, Stum

Selskaber

Produktionsselskab Arvid Klèmensen Film
Dansk distribution Statens Filmcentral

Produktion

Producent Arvid Klémensen

Foto

Foto Arvid Klémensen

Det Danske Filminstitut registrerer international festivaldeltagelse og priser til danske film, dog primært de titler, som Filminstituttet varetager i sin festivaldistribution, og primært i forbindelse med de festivaler, som Filminstituttet har prioriteret at samarbejde med. Registreringen af festivaldeltagelse og priser til danske film, der ikke er i festivaldistribution, foretages kun for "launch"-festivaler ifølge Filminstituttets prioriterede festivalliste. Se listen over prioriterede festivaler.