enda

Skoleskibet Georg Stage

Danmark, 1909

8 min.Dokumentariske optagelser

En dag på skoleskibet "Georg Stage". Drengene begynder dagen med at vaske sig og spise morgenmad. Derefter dagens rutiner på skibet og gymnastik i lige rækker. En robåd sættes i vandet - 10'er med styrmand. Til sidst en rask brydekamp samt musik og dans på dækket.

Skoleskibet ”Georg Stage”, søsat 1882, blev 25. juni 1905 påsejlet og sænket i Københavns Havn. 22 unge mænd omkom. Skibet blev hævet og istandsat. ”Georg Stage” befinder sig i dag på marinemuseet i Mystic, Connecticut under navnet ”Joseph Conrad”.

Grundoplysninger Credits Festivaler og priser
Original titel Skoleskibet Georg Stage
Dansk titel Skoleskibet Georg Stage
International titel The Danish Traning Ship "Georg Stage"
Emneord Skibe, Skoleskibe, Drenge, 1900-1909
Produktionsland Danmark
Produktionsselskab Nordisk Films Kompagni
Dansk distribution DFI/Museum & Cinematek
Internationalt salg
Tekniske data 35 mm, 1,33:1, Sort-hvid, Stum
Comment NM film nr. 21
Download PDF

Selskaber

Produktionsselskab Nordisk Films Kompagni
Dansk distribution DFI/Museum & Cinematek

Download PDF
Det Danske Filminstitut registrerer international festivaldeltagelse og priser til danske film, dog primært de titler, som Filminstituttet varetager i sin festivaldistribution, og primært i forbindelse med de festivaler, som Filminstituttet har prioriteret at samarbejde med. Registreringen af festivaldeltagelse og priser til danske film, der ikke er i festivaldistribution, foretages kun for "launch"-festivaler ifølge Filminstituttets prioriterede festivalliste. Se listen over prioriterede festivaler.
Download PDF