enda

Snedronningen

Danmark, 2000

52 min.

Det billedmæssige udgangspunkt til den elskede fortælling Snedronningen er en serie découpager skabt af Hendes Majestæt Dronning Margrethe II, der i sit eget spændende billedsprog fører os ind i eventyrets verden.
Denne version af eventyret er Dronningens egen idé og hun har været med under hele tilblivelsen. Hun har castet skuespillerne, tegnet kostumerne og været med i den kreative proces, ligesom hun optræder som fortælleren i eventyret af H. C. Andersen.
Følg endvidere med bag kulissen og få indblik i skabelsen af eventyret og se den spændende og komplicerede produktionsteknik. Det billedmæssige udgangspunkt er skabt af Dronningens découpager, som er mixet med computergrafik, skuespillere, musik og fortælling. Det er en helt unik og smuk fremstilling af et dejligt eventyr.
Grundoplysninger Credits Festivaler og priser
Original titel The Snow Queen
Dansk titel Snedronningen
Produktionsland Danmark
Produktionsselskab JJ Film ApS
Dansk distribution Scanbox Entertainment Danmark A/S
Aldersgrænse Tilladt for alle
Vurdering Se Medierådets vurdering

Selskaber

Produktionsselskab JJ Film ApS
Dansk distribution Scanbox Entertainment Danmark A/S

Det Danske Filminstitut registrerer international festivaldeltagelse og priser til danske film, dog primært de titler, som Filminstituttet varetager i sin festivaldistribution, og primært i forbindelse med de festivaler, som Filminstituttet har prioriteret at samarbejde med. Registreringen af festivaldeltagelse og priser til danske film, der ikke er i festivaldistribution, foretages kun for "launch"-festivaler ifølge Filminstituttets prioriterede festivalliste. Se listen over prioriterede festivaler.