enda

Sol over Danmark

Danmark, 1944

39 min.Dokumentariske optagelserTuristfilm

Hverdagslivet i hovedstaden med fiskerne på Gl. Strand, trafikken og aktiviteterne i Københavns Havn, cyklisterne og Kong Chr. X på sin hest. Optagelser fra Kong Chr. X's 30 års regeringsjubilæum i 1942.
En ung student rejser ud i det danske sommerland. Han besøger Stevns Klint og Møns Klint.
Optagelser fra Storebælt. Fartøjer fra den danske flåde ses på overfarten. Indsejling i Nyborg Havn. Bådebyggere på havnen i Kerteminde - maleren Johannes Kragh (1870-1946) arbejder på et billede af skibsskroget. Det moderne Odense: Odense Zoo med krokodiller og søløver, Odins Tårn, golfbanen og friluftsbadet, Ejler Rønnovs gård. En herregård. Wedellsborg. Den moderne maler Mogens Andersen (1916-2003), men først og fremmest Niels Hansen (1880-1946).
I Jylland besøger han Sønderborg, Dybbøl Mølle, Koldinghus og hedelandskabet ved Dollerup Bakker. Fra Århus sejler færgen til Kalundborg og derfra går det videre med toget til et sommerhusområde på Nordsjælland. Her møder studenten en ung blond pige, og filmen udvikler sig til en yndig romantisk affære.
Grundoplysninger Credits Festivaler og priser
Original titel Sol over Danmark
Dansk titel Sol over Danmark
Andre titler Summer in Denmark
Emneord Danmark, Danmarksfilm, Sommer, Togrejser, Færgeruter, 1940-1949
Fotograf Jens Ingvertsen
Medvirkende Kong Christian X
Produktionsland Danmark
Produktionsselskaber Jydsk Film- og Lysbilledforlag
Tekniske data Farve, Stum
Comment Filmen er tidsfæstet dels ved Christian d. X's 30 års regeringsjubilæum, dels ved en køreplan med årstallet 1943.
Begrundelse Se Medierådets vurdering

Selskaber

Produktionsselskaber Jydsk Film- og Lysbilledforlag

Foto

Foto Jens Ingvertsen

Medvirkende

Medvirkende Kong Christian X

Det Danske Filminstitut registrerer international festivaldeltagelse og priser til danske film, dog primært de titler, som Filminstituttet varetager i sin festivaldistribution, og primært i forbindelse med de festivaler, som Filminstituttet har prioriteret at samarbejde med. Registreringen af festivaldeltagelse og priser til danske film, der ikke er i festivaldistribution, foretages kun for "launch"-festivaler ifølge Filminstituttets prioriterede festivalliste. Se listen over prioriterede festivaler.