enda

Ugerevyen Danmark 4-5-6-14-15

Danmark, 1917

12 min.Dokumentariske optagelserUgerevyer

1) Cementudstillingen i Industriforeningens gård. 2) Torvehandel, Københavns Grønttorv og Amagertorv. 3) Tagbrand i Gunløgsgade 11. september 1917. 4) Filmoptagelser til "Himmelskibet" i Bagsværd. 5) Kapsejlads i kano og kajak ved Taarbæk 16. september. 6) Saadanne Kartofler avles der i Kolonihaverne ved København. 7) Ak ja - det er ikke saa nemt at følge med i alle de ny Indskrænkninger! (lille sketch med skuespillerinde Betzy Kofoed). 8) Udgravning til nyt havnebassin - muligvis Frihavnens udvidelse. 9) Aftenstemnnig I - først på måneden: en familie hygger sig omkring petroleumslampen med kaffedrikning. 10) Aftenstemning II - sidst på månden: Samme familie sidder nu i stearinlysets skær, flasken er tom. 11) Nedrivning af Slagterboderne 'Maven' ved Nikolaj Tårn. 12) Præsteindvielse i Gustafskirken paa Sdr. Frihavnsvej 18. november 1917. Procession med pastor Arvid Boman i spidsen. Ærkebiskop Söderholm ses. 13) En dansk og en svensk 'Kæmper' fra brydematch i Folkets Hus 18. november 1917. 14) Nyt havneanlæg i Frihavnen, halvfærdigt men allerede i brug. 15) Det første prøvetog på Boulevardbanen 26. november 1917. 16) Et kunstværk, der har ondt ved at finde sin rette Plads: Ole Rømer på prøve på Sølvtorvet. 17) Med toget til Østerbro.

Grundoplysninger Credits Festivaler og priser
Original titel Ugerevyen Danmark 4-5-6-14-15
Dansk titel Ugerevyen Danmark 4-5-6-14-15
International titel The filmjournal Denmark 4-5-6-14-15
Emneord Cement, Grønttorvet, Ildebrande, Filmoptagelser, Nordisk Film, Sejlbåde, Kajakker, Kanoer, Kartofler, Frihavnen, Havnebyggeri, Præster, Sverige, Brydning, Tog, Rømer, Ole, Statuer, København, 1910-1919
Medvirkende Betzy Kofoed
Produktionsland Danmark
Produktionsselskab Nordisk Films Kompagni
Dansk distribution Fotorama
Tekniske data 35 mm, 1,33:1, Sort-hvid, Stum
Comment Optagelserne ligger ikke i rækkefølge og er uden forklarende mellemtekster.
Download PDF

Selskaber

Produktionsselskab Nordisk Films Kompagni
Dansk distribution Fotorama

Medvirkende

Medvirkende Betzy Kofoed

Download PDF
Det Danske Filminstitut registrerer international festivaldeltagelse og priser til danske film, dog primært de titler, som Filminstituttet varetager i sin festivaldistribution, og primært i forbindelse med de festivaler, som Filminstituttet har prioriteret at samarbejde med. Registreringen af festivaldeltagelse og priser til danske film, der ikke er i festivaldistribution, foretages kun for "launch"-festivaler ifølge Filminstituttets prioriterede festivalliste. Se listen over prioriterede festivaler.
Download PDF