enda

Betzy Kofoed

(1855 – 1923)

Skuespillerinde. Født 13/10 1855 (B. Schmidt), død 23/1 1923 - 67 år gammel. Hendes navn staves muligvis 'Koefoed'

Medvirkede i mere end 70 film i perioden 1913-1919, udelukkende hos Nordisk Film. Hun var en ældre dame i slutningen af halvtredserne, da hun filmdebuterede i 1913, men med et fantastisk ansigt og kropslig pondus, blev hun anvendt flittigt i Lau Lauritzens komiske farcer.

Filmografi Priser Festivals
Title År Funktion Category
Han er Mormon 1922 Medvirkende DK/Kort fiktion
Den kære Husfred 1921 Medvirkende DK/Kort fiktion
Amatørdetektiven 1921 Medvirkende DK/Kort fiktion
Hans Ungdomsbrud 1921 Medvirkende DK/Kort fiktion
Ungkarleliv 1921 Medvirkende DK/Spillefilm
Vor fælles Ven 1921 Medvirkende DK/Spillefilm
De Nygifte 1920 Fru Mumms DK/Kort fiktion
Kærlighed og Overtro 1920 Medvirkende DK/Kort fiktion
Stodderprinsessen 1920 Medvirkende DK/Spillefilm
Livsforsikringsagenten 1919 Basses stramme viv DK/Kort fiktion
Han spiller Fodbold 1919 Medvirkende DK/Kort fiktion
Et nydeligt Trekløver 1919 Medvirkende DK/Kort fiktion
De tossede Mandfolk 1919 Medvirkende DK/Kort fiktion
En kriminel Historie 1919 Medvirkende DK/Kort fiktion
Med og uden Kone 1919 Fru Bistrup, Peters svigermor DK/Kort fiktion
Har været med et Brev i Postkassen 1919 Medvirkende DK/Kort fiktion
Brændt a' 1919 Nicoline Dollerup, Basses tante DK/Kort fiktion
Mælkemandens Hest 1919 Medvirkende DK/Kort fiktion
En forfløjen Ægtemand 1919 Medvirkende DK/Kort fiktion
Mesterhypnotisøren 1919 Kaptajnen Bims' kone DK/Kort fiktion
Den Sømand han maa lide 1919 Medvirkende DK/Kort fiktion
Fugleskræmslet 1919 Medvirkende DK/Kort fiktion
Godsejeren 1919 Medvirkende DK/Spillefilm
Hendes Helt 1919 Medvirkende DK/Spillefilm
Tøffelheltens Fødselsdag 1918 Medvirkende DK/Kort fiktion
Det spøger i Villaen 1918 Enkefru Tulleberg, Knopps søster DK/Kort fiktion
Hans lille Dengse 1918 Medvirkende DK/Kort fiktion
Ned med Kærligheden 1918 Aurora, Jakobs søster DK/Kort fiktion
Kærlighedsspekulanten 1918 Medvirkende DK/Kort fiktion
Da Tøffelhelten generalstrejkede 1918 Medvirkende DK/Kort fiktion
Pigen fra Klubben 1918 Medvirkende DK/Spillefilm
Naar Ungdommen raser 1918 Medvirkende DK/Spillefilm
En Kunstners Kærlighed 1918 Medvirkende DK/Spillefilm
Fiskerlejets Datter 1917 Kruses hustru DK/Spillefilm
Et livligt Pensionat 1917 Frk. Trillesen, pensionatsværtinde DK/Kort fiktion
Ugerevyen Danmark 4-5-6-14-15 1917 Medvirkende Dokumentariske optagelser
En tro og villig Pige 1917 Fru Nokkemann DK/Kort fiktion
Tropernes Datter 1917 Jesabel, en mulatkvinde DK/Spillefilm
Vestens Børn 1917 Narrova, "Den store ørn"s søster DK/Spillefilm
Min Svigerinde fra Amerika 1917 Tommys amerikanske kone DK/Kort fiktion
Forbryderkongens Datter 1917 Medvirkende DK/Spillefilm
Askepot 1917 Medvirkende DK/Kort fiktion
Telefondamen 1917 Medvirkende DK/Spillefilm
Et fremmeligt Barn 1917 Medvirkende DK/Kort fiktion
Det firbenede Plejebarn 1916 Medvirkende DK/Kort fiktion
Konfetti 1916 Medvirkende DK/Kort fiktion
En Kærlighedsprøve 1916 Medvirkende DK/Spillefilm
Selskabsdamen 1916 Fru Rivers, kvindelig detektiv DK/Spillefilm
Trolden i Æsken 1916 Medvirkende DK/Kort fiktion
Malkepigekomtessen 1916 Medvirkende DK/Spillefilm
Barnet fra Opfostringshuset 1916 Medvirkende DK/Spillefilm
En landlig Uskyldighed 1916 Medvirkende DK/Kort fiktion
Syndens Datter 1916 Medvirkende DK/Spillefilm
Kærlighed pr. Flytteomnibus 1915 Medvirkende DK/Kort fiktion
Nattens Gaade 1915 Medvirkende DK/Spillefilm
500 Kroner inden Lørdag 1915 Medvirkende DK/Spillefilm
For Lykke og Ære 1915 Medvirkende DK/Spillefilm
Doktor X 1915 Sara, Margaret og Vincents tante DK/Spillefilm
Zigøjnerblod 1915 Medvirkende DK/Spillefilm
Tyvepak 1915 Medvirkende DK/Kort fiktion
Carl Alstrups Kærlighed paa Aktier 1915 Medvirkende DK/Spillefilm
Kærlighedens Firkløver 1915 Medvirkende DK/Kort fiktion
Millionærdrengen 1914 Mutter Duff, marskandiser og hælerske DK/Spillefilm
Endelig alene 1914 Medvirkende DK/Spillefilm
Guldkalven 1914 Medvirkende DK/Spillefilm
Detektivens Barnepige 1914 Medvirkende DK/Spillefilm
Under Skæbnens Hjul 1914 Medvirkende DK/Spillefilm
Axel Breidahl som Hypnotisør 1913 Medvirkende DK/Kort fiktion
Elskovs Opfindsomhed 1913 Medvirkende DK/Kort fiktion
En farlig Forbryder 1913 Baronesse von Silberstein DK/Kort fiktion
Fødselsdagsgaven 1913 Medvirkende DK/Kort fiktion
Den hvide Dame 1913 Medvirkende DK/Spillefilm
Højt Spil 1913 Medvirkende DK/Spillefilm
Skæbnens Veje 1913 Medvirkende DK/Spillefilm
Den tapre Jacob 1913 Medvirkende DK/Kort fiktion
Prins for en Dag 1913 Medvirkende DK/Spillefilm
Chatollets Hemmelighed 1913 Medvirkende DK/Spillefilm
Det Danske Filminstitut registrerer international festivaldeltagelse og priser til danske film, dog primært de titler, som Filminstituttet varetager i sin festivaldistribution, og primært i forbindelse med de festivaler, som Filminstituttet har prioriteret at samarbejde med. Registreringen af festivaldeltagelse og priser til danske film, der ikke er i festivaldistribution, foretages kun for "launch"-festivaler ifølge Filminstituttets prioriterede festivalliste. Se listen over prioriterede festivaler.
Det Danske Filminstitut registrerer international festivaldeltagelse og priser til danske film, dog primært de titler, som Filminstituttet varetager i sin festivaldistribution, og primært i forbindelse med de festivaler, som Filminstituttet har prioriteret at samarbejde med. Registreringen af festivaldeltagelse og priser til danske film, der ikke er i festivaldistribution, foretages kun for "launch"-festivaler ifølge Filminstituttets prioriterede festivalliste. Se listen over prioriterede festivaler.