enda

Vi vinder folket

A. Langgaard Nielsen, Danmark, 1940

39 min.DK/DokumentarfilmPropagandafilm

Propagandafilm for DNSAP i fire kapitler med undertitlen: En Film om Kampen for Folkets Ret til Arbejde, Brød og Frihed. Filmen forherliger først dansk historie og traditioner og fortæller herefter om, hvordan ’Demokratiet’ udsulter og udnytter landbefolkningen. Fokus skifter til storbyens slumbeboelse og arbejdsløshed og fortæller, at det er denne elendighed, partifører Frits Clausen kæmper imod.
Andet kapitel skildrer, hvorledes nationalsocialister er blevet forfulgt, men nu er partiet på fremmarch. Scener fra partiets landsstævne i Kolding i juni 1939.
Tredje kapitel vender tilbage til storbyens arbejdsløshed, hvor et iscenesat selvmord vises som et resultat af ’demokratiets’ udsugning af befolkningen. Filmen følger dernæst de Tysklandsarbejdere, DNSAP står for hvervningen af til de store arbejdslejre i Hallendorf. Herefter følger scener fra DNSAP-optog i forskellige provinsbyer i Danmark, hvor kampen går videre: Ringsted og på Bornholm. Frits Clausen ved Christiansborg - nazisterne er blevet valgt ind. Det er dog ikke her kampen skal stå, men ude i landet. Der klippes til nazioptog i Lyngby, hvor det kommer til optøjer, videre til Hillerød og Mariager. Så følger klip fra NSU, ungdomsafdelingens sportstræning. Fjerde kapitel vender tilbage til landsstævnet i Kolding, hvor nazister fra alle egne af landet strømmer til. Fra Norge er Vidkun Quisling inviteret gæst, fra Sverige Per Dahlberg. Scener fra march gennem byen, fakkeloptog, taler ved Koldinghus, folkedans i folkedragter, fane- og førered.
Filmen slutter med en montage af landskabsbilleder fra det land, Frits Clausen håber at føre ind i fremtiden.
Grundoplysninger Credits Festivaler og priser
Original titel Vi vinder folket
Dansk titel Vi vinder folket
Andre titler We will gain in popularity
Emneord Nazisme, Danmarks Nationalsocialistiske Arbejderparti, Politiske bevægelser, Politiske partier, Propaganda, Anden Verdenskrig, 1930-1939, 1940-1949
Instruktør A. Langgaard Nielsen
Manuskript A. Langgaard Nielsen
Medvirkende Vidkun Quisling, Frits Clausen, Per Dahlberg
Produktionsland Danmark
Produktionsselskaber D.N.S.A.P.'s Film Korporation
Tekniske data Sort-hvid, Stum
Comment DNSAP propagandafilm. Undertitel: "En Film om Kampen for Folkets ret til Arbejde, Brød og Frihed."
Begrundelse Se Medierådets vurdering

Selskaber

Produktionsselskaber D.N.S.A.P.'s Film Korporation

Instruktion

Instruktion A. Langgaard Nielsen

Manus

Manus A. Langgaard Nielsen

Medvirkende

Medvirkende Vidkun Quisling
Medvirkende Frits Clausen
Medvirkende Per Dahlberg

Det Danske Filminstitut registrerer international festivaldeltagelse og priser til danske film, dog primært de titler, som Filminstituttet varetager i sin festivaldistribution, og primært i forbindelse med de festivaler, som Filminstituttet har prioriteret at samarbejde med. Registreringen af festivaldeltagelse og priser til danske film, der ikke er i festivaldistribution, foretages kun for "launch"-festivaler ifølge Filminstituttets prioriterede festivalliste. Se listen over prioriterede festivaler.