enda
Person

Ida Grøn

(1979 – )

Instruktør. Født 1979 i Århus, har en Masters of Documentary Directing fra The National Film and Television School (UK), 2009, og en BA i kunsthistorie fra Københavns Universitet, 2006.


Ida var elev på Den Europæiske Filmhøjskole i 2002/2003, hvor hun faldt for dokumentargenren og lavede sine første små dokumentarfilm: "Little Thing", der bragte hende til Berlinale Talent Kampus, samt et co-instrueret portræt, "René", som blev vist på DR2.


Forinden havde Ida assisteret på flere etno-arkæologiske ekspeditioner til Sibirien, så i 2003 tog hun kameraet på ryggen og drog hun tilbage til Sibirien, hvor hun filmede portrætfilmen "Klara - Tanker fra Tajgaen", vist på DR2 og flere internationale festivaler.


Mens hun studerede kunsthistorie på universitetet, blev hun en del af en redaktion i tv-kollektivet tvtv. Sammen med redaktionen skabte og kuraterede hun den eksperimenterende video-festival Made in Video.


I 2007 var hun med til at grundlægge kunstner/kurator gruppen Tagging Art, hvorigennem hun udstillede på Statens Museum for Kunst og Second Life under udstillingen "Virtual Moves". Hendes film ”Klovn for Livet” om forholdet mellem en hospitalsklovn og en kræftsyg dreng, rejste jorden rundt på festivaler og tv-stationer. ”Stay Behind – Min Farfars Hemmelige Krig”, et unikt insiderkig i et hemmeligt civilt CIA netværk i Danmark under den kolde krig, er Idas første feature-dokumentar. Den blev vist på DR1 og CPH:DOX 2017.

Filmografi
Titel År Funktion Kategori
Stay Behind - Min farfars hemmelige krig 2017 Instruktion, Medvirkende, Manuskript DK/Dokumentarfilm
Klovn for livet 2011 Instruktion, Foto DK/Dokumentarfilm
Porcelainshunden 2008 Instruktion, Producer, Fotograf, Lyd DK/Dokumentarfilm
Klara - Tanker Fra Tajgaen 2004 Instruktion, Manus, Foto DK/Dokumentarfilm
Lille gerning 2003 Instruktion, Foto, Klip, Klaver DK/Eksperimentalfilm
René 2003 Instruktion, Fotograf, Lyd DK/Dokumentarfilm