enda

Adam August

Manuskriptforfatter. Født 5/3 1983. Gik et år på Den Danske Filmskoles manuskriptlinje fra 2015-2016.

August spillefilmdebuterede som manuskriptforfatter med Fenar Ahmads 'Underverden' (2017), der vandt en Bodil for bedste manuskript. Hans anden spillefilm 'Valhalla' (2019) er ligeledes instrueret af Ahmad. Har desuden været episodeforfatter på 'Bedrag' sæson 3 (2019), der modtog Allenprisen, samt 'Erobreren' (2020) og 'Tørst' (2020).

Han skrev også manuskriptet til kortfilmen 'Maja' (2018), der vandt hovedprisen for bedste kortfilm på Tribeca Festival i 2019.
Filmografi Priser Festivals
Titel År Funktion Category
Valhalla 2019 Manuskript DK/Spillefilm
Maja 2018 Manuskript DK/Kort fiktion
Underverden 2017 Manuskript DK/Spillefilm
En gang 2013 Indspilningsleder DK/Kort fiktion
Fucking tøs 2012 Indspilningsleder DK/Kort fiktion
Det Danske Filminstitut registrerer international festivaldeltagelse og priser til danske film, dog primært de titler, som Filminstituttet varetager i sin festivaldistribution, og primært i forbindelse med de festivaler, som Filminstituttet har prioriteret at samarbejde med. Registreringen af festivaldeltagelse og priser til danske film, der ikke er i festivaldistribution, foretages kun for "launch"-festivaler ifølge Filminstituttets prioriterede festivalliste. Se listen over prioriterede festivaler.
Det Danske Filminstitut registrerer international festivaldeltagelse og priser til danske film, dog primært de titler, som Filminstituttet varetager i sin festivaldistribution, og primært i forbindelse med de festivaler, som Filminstituttet har prioriteret at samarbejde med. Registreringen af festivaldeltagelse og priser til danske film, der ikke er i festivaldistribution, foretages kun for "launch"-festivaler ifølge Filminstituttets prioriterede festivalliste. Se listen over prioriterede festivaler.