enda

Agnes Lorentzen

(1874 – 1947)

Skuespillerinde. Født 21/2 1874, død 23/12 1947, gift med skuespiller Aage Lorentzen. Debuterede på film omkring 1909 hos Nordisk Film. Medvirkede i 1910-11 i en lille håndfuld film hos Biorama, men var ellers fast engageret hos Nordisk, hvor hun gennem 10 år medvirkede i en lang række biroller.

Filmografi Priser Festivals
Title År Funktion Category
Hans gode Genius 1922 Medvirkende DK/Spillefilm
Manden, der gøer 1919 En kvinde af folket DK/Kort fiktion
Grevindens Ære 1919 Medvirkende DK/Spillefilm
Krigsmillionæren 1919 Medvirkende DK/Spillefilm
Hendes stille Sværmeri 1918 Medvirkende DK/Kort fiktion
Pjerrot 1917 Medvirkende DK/Spillefilm
Hendes Moders Løfte 1917 En nonne DK/Spillefilm
Et Barnehjerte 1917 Medvirkende DK/Spillefilm
Askepot 1917 Medvirkende DK/Kort fiktion
Brændte Vinger 1917 Medvirkende DK/Spillefilm
Pax æterna 1917 Medvirkende DK/Spillefilm
Kærlighed og Skræddergæld 1916 Fru Inger Sting DK/Kort fiktion
Kærlighed og Spøgelser 1916 Ada, Nolkes hustru DK/Spillefilm
En uheldig Skygge 1916 Medvirkende DK/Kort fiktion
En nydelig Onkel 1916 Medvirkende DK/Kort fiktion
Studentens glade Liv 1916 Medvirkende DK/Kort fiktion
Addys Ægteskab 1916 Medvirkende DK/Spillefilm
Danserindens Hævn 1916 Medvirkende DK/Spillefilm
Pigen fra Palls 1916 Medvirkende DK/Spillefilm
Hans Kusine 1915 Fru Berg DK/Kort fiktion
Ungkarl og Ægtemand 1915 Karoline, Meyers kone DK/Kort fiktion
Gissemands Kærlighedshistorie 1915 Fru Tychsen DK/Kort fiktion
Den skønne Ubekendte 1915 Tante Aurelia DK/Kort fiktion
Doktor X 1915 Medvirkende DK/Spillefilm
Den sidste Nat 1915 Medvirkende DK/Spillefilm
Stop Tyven 1914 Medvirkende DK/Kort fiktion
Inderpigen 1914 Medvirkende DK/Spillefilm
Privatdetektivens Offer 1913 Medvirkende DK/Kort fiktion
Vennerne fra Officersskolen 1913 Medvirkende DK/Spillefilm
Axel Breidahl som Hypnotisør 1913 Medvirkende DK/Kort fiktion
Hustruens Ret 1913 Medvirkende DK/Spillefilm
Den tredie Magt 1913 Medvirkende DK/Spillefilm
Hans vanskeligste Rolle 1913 Medvirkende DK/Kort fiktion
Kongens Foged 1913 Medvirkende DK/Kort fiktion
Ballettens Datter 1913 Medvirkende DK/Spillefilm
Chatollets Hemmelighed 1913 Medvirkende DK/Spillefilm
Hjærternes Kamp 1912 Medvirkende DK/Spillefilm
Den glade Løjtnant 1912 Medvirkende DK/Spillefilm
Guvernørens Datter 1912 Medvirkende DK/Spillefilm
Et Hjerte af Guld 1912 Medvirkende DK/Spillefilm
Manegens Stjerne 1912 Nonne DK/Spillefilm
Dødsspring til hest fra cirkuskuplen 1912 Medvirkende DK/Spillefilm
Dødsangstens Maskespil 1912 Medvirkende DK/Spillefilm
Sparekassebogen 1911 Stuepigen DK/Kort fiktion
Manicuredamen med det store Hjærte 1911 2. manicuredame DK/Spillefilm
Elverhøj 1910 Elisabeth Munk, Walkendorfs myndling DK/Spillefilm
Spionen fra Tokio 1910 Medvirkende DK/Kort fiktion
København ved Nat 1910 Champagne Anna DK/Kort fiktion
Grevinde X 1909 Medvirkende DK/Kort fiktion
En Kvinde af Folket 1909 Medvirkende DK/Kort fiktion
Koleraen Medvirkende DK/Kort fiktion
Jeg vil ha' en Søn Medvirkende DK/Kort fiktion
Bytte Roller Medvirkende DK/Kort fiktion
Det Danske Filminstitut registrerer international festivaldeltagelse og priser til danske film, dog primært de titler, som Filminstituttet varetager i sin festivaldistribution, og primært i forbindelse med de festivaler, som Filminstituttet har prioriteret at samarbejde med. Registreringen af festivaldeltagelse og priser til danske film, der ikke er i festivaldistribution, foretages kun for "launch"-festivaler ifølge Filminstituttets prioriterede festivalliste. Se listen over prioriterede festivaler.
Det Danske Filminstitut registrerer international festivaldeltagelse og priser til danske film, dog primært de titler, som Filminstituttet varetager i sin festivaldistribution, og primært i forbindelse med de festivaler, som Filminstituttet har prioriteret at samarbejde med. Registreringen af festivaldeltagelse og priser til danske film, der ikke er i festivaldistribution, foretages kun for "launch"-festivaler ifølge Filminstituttets prioriterede festivalliste. Se listen over prioriterede festivaler.