enda

Agnes Seemann

(1882 – 1973)

Skuespillerinde. Født 22/8 1882 (A. Nørlund), død 10/5 1973. Datter af kvindesagspionér Louise Nørlund. Gift med Henry Seemann, optræder indtil 1917 som Agnes Nørlund og derefter som Agnes Seemann.

Uddannet ved Den kgl. Ballet og på Det kgl. Teaters elevskole og debuterede ifølge hende selv som 16-årig i 1898.

Filmdebuterede omkring 1907 hos Nordisk Film, hvor hun i de tidlige år var en af selskabets fremtrædende skuespillerinder. Kom omkring 1914 til Kinografen og medvirkede i en lille håndfuld film der, inden hun omkring 1917 vendte tilbage til Nordisk for at spille med i nogle af Lau Lauritzens farcer. Stoppede i begyndelsen af 1920'erne sit sceniske og filmiske virke og ernærede sig som hønseavler, hundeopdrætter og journalist. Drev sammen med sin mand biografen Kino Lyngby og fortsatte som leder der efter sin mands død.

Filmografi Priser Festivals
Title År Funktion Category
Den forvandlede Don Juan 1920 Nina, grosserens kone DK/Kort fiktion
Hendes Helt 1919 Medvirkende DK/Spillefilm
En livlig Drøm 1917 Medvirkende DK/Kort fiktion
Et fremmeligt Barn 1917 Rosalie Rose DK/Kort fiktion
Katastrofen i Jernbane-Tunnelen 1917 Mary, fru Fords datter DK/Spillefilm
De tossede Kvindfolk 1917 Medvirkende DK/Kort fiktion

Som Agnes Nørlund

Title År Funktion Category
Zirli 1915 Zirli, skovfogedens datter DK/Spillefilm
Fyrtaarnets Hemmelighed 1914 Karen, fyrmesterens steddatter DK/Spillefilm
Det sidste Møde 1914 Edith, oberstens hustru DK/Kort fiktion
Det store Kup 1914 Mary, oberst Hudsons datter DK/Spillefilm
Karnevallets Hemmelighed 1913 Grosserens datter DK/Kort fiktion
Et Skud i Mørket 1913 Frk. Gudrun Lind DK/Kort fiktion
Hustruens Ret 1913 Medvirkende DK/Spillefilm
Gorki 1912 Oda, Hjalmars hustru DK/Spillefilm
Vampyrdanserinden 1912 Medvirkende DK/Kort fiktion
Den sorte Domino 1910 Medvirkende DK/Kort fiktion
Landsbymusikantens Kærlighed 1910 Medvirkende DK/Kort fiktion
Natten før Christians Fødselsdag 1909 Medvirkende DK/Kort fiktion
I Forbryderhænder 1909 Medvirkende DK/Kort fiktion
Musen 1908 Medvirkende DK/Kort fiktion
Karneval 1908 Medvirkende DK/Kort fiktion
Svend Dyrings Hus 1908 Barnepigen DK/Kort fiktion
Verdens Herkules 1908 Medvirkende DK/Kort fiktion
Der var engang 1907 Prinsessen DK/Kort fiktion
Guldgossen En bekant til Fritz U/Spillefilm
Medbejlerens Hævn Medvirkende DK/Kort fiktion
Det Danske Filminstitut registrerer international festivaldeltagelse og priser til danske film, dog primært de titler, som Filminstituttet varetager i sin festivaldistribution, og primært i forbindelse med de festivaler, som Filminstituttet har prioriteret at samarbejde med. Registreringen af festivaldeltagelse og priser til danske film, der ikke er i festivaldistribution, foretages kun for "launch"-festivaler ifølge Filminstituttets prioriterede festivalliste. Se listen over prioriterede festivaler.
Det Danske Filminstitut registrerer international festivaldeltagelse og priser til danske film, dog primært de titler, som Filminstituttet varetager i sin festivaldistribution, og primært i forbindelse med de festivaler, som Filminstituttet har prioriteret at samarbejde med. Registreringen af festivaldeltagelse og priser til danske film, der ikke er i festivaldistribution, foretages kun for "launch"-festivaler ifølge Filminstituttets prioriterede festivalliste. Se listen over prioriterede festivaler.