enda

Akira Kurosawa

(1910 – 1998)

Filmografi Priser Festivals
Title År Funktion Category
Madadayo 1993 Instruktion U/Spillefilm
Rapsodi i august 1991 Instruktion, Manus, Klip U/Spillefilm
Akira Kurosawa's drømme 1990 Instruktion, Manus U/Spillefilm
Drømme 1990 Instruktion, Manus U/Spillefilm
Ran 1985 Instruktion, Manus U/Spillefilm
Kagemusha - krigerens skygge 1980 Instruktion, Manus, Klip U/Spillefilm
Derzu Uzala 1975 Instruktion, Manus U/Spillefilm
Dersu Uzala 1975 Instruktion U/Spillefilm
Byen uden årstider 1970 Instruktion, Manus, Produktion U/Spillefilm
Rødskæg 1965 Instruktion, Manus U/Spillefilm
Himmel og helvede 1963 Instruktion, Manus U/Spillefilm
Sanjuro 1962 Instruktion, Manus, Klip U/Spillefilm
Yojimbo - livvagten 1961 Instruktion, Manus U/Spillefilm
The Bad Sleep Well 1960 Instruktion U/Spillefilm
Den skjulte fæstning 1959 Instruktion U/Spillefilm
Blodets trone 1957 Instruktion U/Spillefilm
De syv samuraier 1954 Instruktion, Manus U/Spillefilm
At leve 1952 Instruktion, Manus, Klip U/Spillefilm
Rashomon - dæmonernes port 1951 Instruktion, Manus, Klip U/Spillefilm
Idioten 1951 Instruktion, Manus U/Spillefilm
Nora inu 1949 Instruktion U/Spillefilm
Drunken Angel 1948 Instruktion U/Spillefilm
The Men Who Tread on the Tiger's Tail 1945 Instruktion U/Spillefilm
En judo saga 1943 Instruktion, Manus, Klip U/Spillefilm
Det Danske Filminstitut registrerer international festivaldeltagelse og priser til danske film, dog primært de titler, som Filminstituttet varetager i sin festivaldistribution, og primært i forbindelse med de festivaler, som Filminstituttet har prioriteret at samarbejde med. Registreringen af festivaldeltagelse og priser til danske film, der ikke er i festivaldistribution, foretages kun for "launch"-festivaler ifølge Filminstituttets prioriterede festivalliste. Se listen over prioriterede festivaler.
Det Danske Filminstitut registrerer international festivaldeltagelse og priser til danske film, dog primært de titler, som Filminstituttet varetager i sin festivaldistribution, og primært i forbindelse med de festivaler, som Filminstituttet har prioriteret at samarbejde med. Registreringen af festivaldeltagelse og priser til danske film, der ikke er i festivaldistribution, foretages kun for "launch"-festivaler ifølge Filminstituttets prioriterede festivalliste. Se listen over prioriterede festivaler.