enda

Alex Suhr

(1898 – 1964)

Skuespiller. Født 7/10 1898, død 29/5 1964 - 65 år gammel.

Uddrag fra Morten Piils "Danske filmskuespillere" (Gyldendal, 2003):


Han optræder for det meste langt ude i periferien som zünftig ungersvend eller jovial borgermand - fra "Københavnere" (1933) og Fy og Bi-filmenes farce-løjer til den mere slebne komedie i "Tak fordi du kom, Nick" (1941).


Det var hans skæbne at være rar på en uinteressant måde. Bedst huskes han som den ene af de to halvkomiske trikot-klædte motionscyklister i Svend Methlings stemningsmættede og helstøbte Herman Bang-filmatisering "Sommerglæder" (1940).
Og science fiction-filmen "Reptilicus"' (1961) glade kultpublikum vil mindes ham som en af de personer, der er med til at finde øglen i starten. [Uddrag fra "Danske filmskuespillere" slut]

Filmografi Priser Festivals
Title År Funktion Category
Daisy Diamond 2007 Belysningsassistent DK/Spillefilm
Dronningens vagtmester 1963 Medvirkende DK/Spillefilm
Bacchusfesten 1961 Medvirkende Tv-film
Reptilicus 1961 Medvirkende U/Spillefilm
Støv på hjernen 1961 Medvirkende DK/Spillefilm
Sorte Shara 1961 Medvirkende DK/Spillefilm
Gøngehøvdingen 1961 En fisker DK/Spillefilm
Den blodrøde cirkel 1960 Medvirkende U/Spillefilm
Frihedens pris 1960 Medvirkende DK/Spillefilm
Lyssky transport gennem Danmark 1958 En ældre tolder DK/Spillefilm
Mariannes bryllup 1958 Medvirkende DK/Spillefilm
Karrig nidding 1955 Medvirkende Tv-film
Ole Lukøje 1955 Nabo Tv-film
Lyn-fotografen 1950 En hotelportier DK/Spillefilm
Lejlighed til leje 1949 Medvirkende DK/Spillefilm
Den stjålne minister 1949 Teaterdirektøren DK/Spillefilm
Calle og Palle 1948 Sauber, tryllekunstner DK/Spillefilm
Sikken en Nat 1947 Medvirkende DK/Spillefilm
Saa mødes vi hos Tove 1946 Avislæser i sporvogn DK/Spillefilm
En ny Dag gryer 1945 Medvirkende DK/Spillefilm
Kriminalassistent Bloch 1943 En Barber DK/Spillefilm
Lykken kommer 1942 Musikforelægger DK/Spillefilm
Tak fordi du kom, Nick - ! 1941 Hansen, Rasmussens kæreste DK/Spillefilm
Tag til Rønneby Kro 1941 Togkonduktør DK/Spillefilm
Tror du jeg er født i Gaar! 1941 Bogø, pensionær DK/Spillefilm
En Mand af betydning 1941 Husum, Kriminalassistent DK/Spillefilm
En ganske almindelig Pige 1940 Sporvognspassager DK/Spillefilm
Sommerglæder 1940 Cyklist DK/Spillefilm
Julia paa Glatis 1938 En konduktør U/Spillefilm
Frk. Møllers Jubilæum 1937 Konduktør DK/Spillefilm
En fuldendt Gentleman 1937 Barber DK/Spillefilm
Kidnapped 1935 Styrmand DK/Spillefilm
Min Kone er Husar 1935 Premierløjtnant Lange DK/Spillefilm
Ud i den kolde Sne 1934 Direktør Hallenberg DK/Spillefilm
Københavnere 1933 Gorm, Eriks ven DK/Spillefilm
Med fuld Musik 1933 Komponisten DK/Spillefilm
I Kantonnement 1932 Teologen DK/Spillefilm
Han, hun og Hamlet 1932 Skuespiller DK/Spillefilm
Pas paa Pigerne 1930 Kammertjeneren DK/Spillefilm
Thi kendes for ret 1929 Medvirkende DK/Kort fiktion
Højt paa en Kvist 1929 Kontoristen DK/Spillefilm
Hallo! Afrika forude! 1929 En ung herre DK/Spillefilm
Grænsefolket 1927 Heinrich, Sternmayers søn DK/Spillefilm
Den store Magt 1925 En smugler DK/Spillefilm
Kan Kærlighed kureres? 1923 Hr. van Rabendyck DK/Spillefilm
Film, Flirt og Forlovelse 1921 Medvirkende DK/Spillefilm
Det Danske Filminstitut registrerer international festivaldeltagelse og priser til danske film, dog primært de titler, som Filminstituttet varetager i sin festivaldistribution, og primært i forbindelse med de festivaler, som Filminstituttet har prioriteret at samarbejde med. Registreringen af festivaldeltagelse og priser til danske film, der ikke er i festivaldistribution, foretages kun for "launch"-festivaler ifølge Filminstituttets prioriterede festivalliste. Se listen over prioriterede festivaler.
Det Danske Filminstitut registrerer international festivaldeltagelse og priser til danske film, dog primært de titler, som Filminstituttet varetager i sin festivaldistribution, og primært i forbindelse med de festivaler, som Filminstituttet har prioriteret at samarbejde med. Registreringen af festivaldeltagelse og priser til danske film, der ikke er i festivaldistribution, foretages kun for "launch"-festivaler ifølge Filminstituttets prioriterede festivalliste. Se listen over prioriterede festivaler.