enda

Alice de Champfleury

(1967 – )

Instruktør, født 24. april 1967 i Cayenne, Fransk Guyana, opvokset i Paris og bosat i København siden 1980. Efter studentereksamen begyndte hun at tegne historier til aviser og børnebøger og tog afgang i 1998 som animationsinstruktør på Den Danske Filmskole.

Siden har Champfleury lavet tegnefilmserien "Ernst" , som har vundet internationale priser, samt en række kortfilm, alle med barndommen som tema. Hun underviser sideløbende med sin filmproduktion på Den Danske Filmskole.

Filmografi Priser Festivals
Titel År Funktion Category
Sol skin 2009 Instruktion DK/Kort fiktion
Livvagterne 2008 Casting Tv-serie
Hjemve 2007 Instruktørassistent DK/Spillefilm
Ernst på togrejse 2001 Instruktion, Manus, Stemme DK/Kort fiktion
Campingvognen 2001 Instruktion DK/Kort fiktion
Ernst og blikkenslageren 2000 Instruktion, Stemme, Manus DK/Kort fiktion
Ernst i fjeldet 2000 Instruktion, Manus, Medvirkende DK/Kort fiktion
Ernst i svømmehallen 2000 Instruktion, Manus DK/Kort fiktion
Ernst og fodbolden 2000 Instruktion, Manus DK/Kort fiktion
Ernst i Tivoli 2000 Instruktion, Manus, Medvirkende DK/Kort fiktion
Ernst på skøjter 2000 Instruktion, Manus DK/Kort fiktion
Morgenfryd 1998 Instruktion, Manuskript DK/Kort fiktion
Det Danske Filminstitut registrerer international festivaldeltagelse og priser til danske film, dog primært de titler, som Filminstituttet varetager i sin festivaldistribution, og primært i forbindelse med de festivaler, som Filminstituttet har prioriteret at samarbejde med. Registreringen af festivaldeltagelse og priser til danske film, der ikke er i festivaldistribution, foretages kun for "launch"-festivaler ifølge Filminstituttets prioriterede festivalliste. Se listen over prioriterede festivaler.

Festivals

Festival Festival dato Film
Kristiansand International Children's Film Festival 2010-04-27 Sol skin
Malmö, BUFF 2010-03-16 Sol skin
Berlinale 2010-02-11 Sol skin
Reykjavik Nordisk Panorama 2009-09-25 Sol skin
Giffoni Film Festival 2009-07-12 Sol skin
Rio de Janeiro Brazilian Int. Children´s Film Festival 2008-08-22 Ernst i Tivoli
Taipei Film Festival 2007-06-22 Ernst på skøjter
Moscow - Royal Danish Embassy 2003-04-05 Ernst i Tivoli
Discovery - Scotland's Int. Film Fest for Children & Young People 2002-11-27 Ernst og fodbolden
Poznan Ale Kino! International Children's Film Festival 2002-06-10 Ernst og fodbolden
Zlin Int. Film Festival for Children & Youth 2002-05-26 Ernst og fodbolden
Hong Kong International Film Festival 2002-03-27 Ernst på skøjter
New York International Children's Film Festival 2002-03-01 Ernst på togrejse
Oulu Int. Children's Film Festival 2001-11-19 Ernst i Tivoli
Athens Olympia Int. Film Festival For Children and Young People 2001-11-01 Ernst og fodbolden
Lübeck, Nordische Filmtage 2001-11-01 Ernst og fodbolden
Chicago Int. Children's Film Festival 2001-10-25 Ernst på skøjter
Odense Internationale Film Festival 2001-08-13 Ernst på skøjter
Hong Kong International Film Festival 2001-07-22 Ernst i Tivoli
Giffoni Film Festival 2001-07-18 Ernst og fodbolden
Poznan Ale Kino! International Children's Film Festival 2001-05-14 Ernst i fjeldet
Kristiansand International Children's Film Festival 2001-05-02 Ernst på skøjter
TIFF Kids 2001-04-20 Ernst på skøjter
Malmö, BUFF 2001-03-13 Ernst på skøjter
Det Danske Filminstitut registrerer international festivaldeltagelse og priser til danske film, dog primært de titler, som Filminstituttet varetager i sin festivaldistribution, og primært i forbindelse med de festivaler, som Filminstituttet har prioriteret at samarbejde med. Registreringen af festivaldeltagelse og priser til danske film, der ikke er i festivaldistribution, foretages kun for "launch"-festivaler ifølge Filminstituttets prioriterede festivalliste. Se listen over prioriterede festivaler.