enda

Anders Rønnow Klarlund

(1971 – )

Instruktør, født 1971.


Debuterede med spillefilmen "Den attende" (1996), der følger tre af hinanden uafhængige mennesker under optøjerne på Nørrebro i forbindelse med EU-folkeafstemningen 18. maj 1993. Herefter instruerede han flere afsnit af tv-serien Taxa (1997-99), inden hans næste spillefilm, den okkulte fremtidsgyser "Besat" fik premiere i 1999.


Den ambitiøse dukkefilm "Strings" (2003) har vundet flere priser, bl.a. de spanske kritikeres Citizen Kane Award og Sølv-Méliès for bedste fantasy film på den finske festival Espoo Ciné. Også Klarlunds satiriske "Hvordan vi slipper af med de andre" har vundet priser, bl.a. for bedste film på Festival de Cine Fantastico i Bilbao.

Filmografi Priser Festivals
Title År Funktion Category
The Secret Society of Fine Arts 2012 Instruktion, Manuskript DK/Spillefilm
Hvordan vi slipper af med de andre 2007 Instruktion, Manus, Idé DK/Spillefilm
Strings 2004 Instruktion, Idé DK/Spillefilm
Ved verdens ende 2000 Instruktion, Manus DK/Kort fiktion
Besat 1999 Instruktion, Manus DK/Spillefilm
Fusion 1997 Instruktion, Manus Tv-film
TAXA 1997 Instruktion Tv-serie
Den attende 1996 Instruktion, Manus DK/Spillefilm
Klondike 1994 Instruktion, Manus DK/Kort fiktion

Priser og nomineringer

Pris Premiere år Festival Film
Hædrende Omtale 2004 SITGES Festival Internacional de Cinema Fantàstic of Catalonia 2004 Strings
Kritikernes Pris 2004 SITGES Festival Internacional de Cinema Fantàstic of Catalonia 2004 Strings
2. Bedste Film 2008 Austin Fantastic Fest 2008 Hvordan vi slipper af med de andre
Det Danske Filminstitut registrerer international festivaldeltagelse og priser til danske film, dog primært de titler, som Filminstituttet varetager i sin festivaldistribution, og primært i forbindelse med de festivaler, som Filminstituttet har prioriteret at samarbejde med. Registreringen af festivaldeltagelse og priser til danske film, der ikke er i festivaldistribution, foretages kun for "launch"-festivaler ifølge Filminstituttets prioriterede festivalliste. Se listen over prioriterede festivaler.

Festivals

Festival Festival dato Film
Austin Fantastic Fest 2008-09-18 Hvordan vi slipper af med de andre
Bucheon International Fantastic Film Festival 2008-07-18 Hvordan vi slipper af med de andre
Tallinn Black Nights Film Festival 2007-11-30 Hvordan vi slipper af med de andre
Neuchatel International Fantastic Film Festival 2007-07-03 Hvordan vi slipper af med de andre
Taipei Film Festival 2007-06-22 Strings
Brussels Int. Filmfestival of Fantasy,Thriller & Science Fiction Films 2007-04-05 Hvordan vi slipper af med de andre
Berlinale 2007-02-08 Hvordan vi slipper af med de andre
Göteborg International Film Festival 2007-01-26 Hvordan vi slipper af med de andre
Torun, Camerimage 2006-11-25 Strings
Sevilla Festival de Cine 2005-11-04 Strings
Reykjavik Film Festival 2005-09-29 Strings
Zagreb Motovun Film Festival 2005-07-25 Strings
Jerusalem Int. Film Festival 2005-07-07 Strings
Karlovy Vary International Film Festival 2005-07-01 Strings
Moscow Int. Film Festival 2005-06-17 Strings
Poznan Ale Kino! International Children's Film Festival 2005-06-06 Strings
Transilvania International Film Festival 2005-05-27 Strings
Seattle International Film Festival 2005-05-19 Strings
Kristiansand International Children's Film Festival 2005-04-26 Strings
Trondheim Kosmorama International Film Festival 2005-04-12 Strings
Hong Kong International Film Festival 2005-03-22 Strings
New York International Children's Film Festival 2005-03-04 Strings
Istanbul Festival of Independent Films 2005-02-18 Strings
Göteborg International Film Festival 2005-01-28 Strings
Palm Springs International Film Festival 2005-01-06 Strings
SITGES Festival Internacional de Cinema Fantàstic of Catalonia 2004-12-02 Strings
Tallinn Black Nights Film Festival 2004-11-27 Strings
London Film Festival 2004-10-20 Strings
Montreal, Festival International Nouveau Cinema 2004-10-14 Strings
Venice Days 2004-09-01 Strings
Haugesund, Den Norske Filmfestivalen 2004-08-20 Strings
Cannes, Festival de 2004-05-12 Strings
Det Danske Filminstitut registrerer international festivaldeltagelse og priser til danske film, dog primært de titler, som Filminstituttet varetager i sin festivaldistribution, og primært i forbindelse med de festivaler, som Filminstituttet har prioriteret at samarbejde med. Registreringen af festivaldeltagelse og priser til danske film, der ikke er i festivaldistribution, foretages kun for "launch"-festivaler ifølge Filminstituttets prioriterede festivalliste. Se listen over prioriterede festivaler.