enda
Person

Anne-Marie Olesen Thinghuus

Manuskriptforfatter. Født 15/12 1961. Har læst klassisk filologi på Københavns Universitet.

Olesen Thinghuus har siden starten af 90''erne skrevet manuskripter til en række tv-serier og julekalendere, blandt andet ''Andersens julehemmelighed'' (1993), ''Olsen bandens første kup'' (1999), ''Hvor svært kan det være'' (2001), ''Black Widows'' (2016-2017) og ''Sygeplejeskolen'' (2018-).

I 2001 spillefilmdebuterede hun med ''Olsen banden junior''. Thinghuus har efterfølgende skrevet manuskript til blandt andet ''Min søsters børn i Ægypten'' (2004), ''Lotto'' (2006) og ''Madklubben'' (2020).
Filmografi
Titel År Funktion Kategori
Madklubben 2020 Manuskriptforfatter, Historie DK/Spillefilm
Min søsters børn i Afrika 2013 Idé og historie DK/Spillefilm
Frode - og alle de andre rødder 2008 Manus DK/Spillefilm
Lotto 2006 Manus DK/Spillefilm
Min søsters børn i Ægypten 2004 Manus DK/Spillefilm
Olsen banden junior 2001 Manus DK/Spillefilm
Olsen bandens første kup 1999 Manus Tv-serie
Kaos i opgangen 1997 Manus Tv-serie
Hjem til fem 1995 Manus Tv-serie
Andersens julehemmelighed 1993 Manus Tv-serie