enda

Anne Werner Thomsen

(1936 – 2010)

Skuespiller. Født 19/7 1936, død 21/8 2010.

Uddannet på Privatteatrenes Elevskole 1957-59.

Uddrag fra Morten Piils "Danske filmskuespillere" (Gyldendal, 2003):


Hendes navn er knyttet til hendes første og største rolle, den 'frække' mørkhårede gymnasiepige Birthe i "Ung leg" (1956). Hun spiller den uskyldige heltinde Ghita Nørbys bedste veninde - allerede promiskuøs og dermed farlig. Så da hun stjæler Ghitas kæreste, står hun til nådesløs afstraffelse og udstødelse i filmen, der afspejler en specielt småtskåren 1950'er-moral.


Anne Werner Thomsen spiller sin skurkinde uden at overdrive vamp-manererne, pænt og dækkende. Som hendes spil iøvrigt i den efterfølgende karriere, der har budt på ret intetsigende biroller, ofte med hældning mod nydelige, borgerlige kvindetyper.


Hun har dog en større (og mislykket) rolle som Ulf Pilgaards neurotiske kone i ungdomsgyseren "Farligt venskab" (1995). [Uddrag fra "Danske filmskuespillere" slut]

Filmografi Priser Festivals
Title År Funktion Category
Farligt venskab 1995 Grethe Wahlin DK/Spillefilm
Sofie 1992 Rose Philipson DK/Spillefilm
Europa 1991 Fru Ravenstein DK/Spillefilm
Dansen med Regitze 1989 Ilse DK/Spillefilm
Opbrud inden døre 1982 Medvirkende Tv-film
Det parallelle lig 1982 Bergs sekretær DK/Spillefilm
Henry 1973 Medvirkende Tv-serie
Woyzeck 1968 Marie Tv-film
Stillads 2 1966 Medvirkende Tv-film
Topaze 1966 Medvirkende Tv-film
I stykker 1966 Lillian Tv-film
Mor bag rattet 1965 Frk. Petersen DK/Spillefilm
Slå først Frede 1965 Medvirkende DK/Spillefilm
Enhver 1964 Den gældbundnes kone Tv-film
Måske 1962 Merete Tv-film
Domsafsigelsen 1961 Medvirkende Tv-film
Komtessen 1961 Harriet DK/Spillefilm
Den grønne elevator 1961 Kvinde, der spiser sammen med Willy DK/Spillefilm
Soldaterkammerater på efterårsmanøvre 1961 Birthe - Knuds kæreste DK/Spillefilm
Gøngehøvdingen 1961 Julie Parsberg DK/Spillefilm
Gamle melodier 1960 Medvirkende Tv-film
Ole Lukøje 1960 Medvirkende Tv-film
Lån mig din kone 1957 Susanne, Henriks datter DK/Spillefilm
Natlogi betalt 1957 Lilli, Bentes veninde DK/Spillefilm
Ung leg 1956 Birte, Helles veninde DK/Spillefilm
Ole Lukøje 1955 Maria Tv-film
Det Danske Filminstitut registrerer international festivaldeltagelse og priser til danske film, dog primært de titler, som Filminstituttet varetager i sin festivaldistribution, og primært i forbindelse med de festivaler, som Filminstituttet har prioriteret at samarbejde med. Registreringen af festivaldeltagelse og priser til danske film, der ikke er i festivaldistribution, foretages kun for "launch"-festivaler ifølge Filminstituttets prioriterede festivalliste. Se listen over prioriterede festivaler.
Det Danske Filminstitut registrerer international festivaldeltagelse og priser til danske film, dog primært de titler, som Filminstituttet varetager i sin festivaldistribution, og primært i forbindelse med de festivaler, som Filminstituttet har prioriteret at samarbejde med. Registreringen af festivaldeltagelse og priser til danske film, der ikke er i festivaldistribution, foretages kun for "launch"-festivaler ifølge Filminstituttets prioriterede festivalliste. Se listen over prioriterede festivaler.