enda

Bent Conradi

(1932 - )

Skuespiller. Født 30/8 1932. Bror til skuespiller Ib Conradi (1926-1999). I en årrække gift med skuespiller Birgit Conradi (f. 1939).

Omfattende teaterkarriere. Bl.a. tilknyttet Aarhus Teater, Fiolteatret, Boldhusteatret og Folketeatret.

Uddrag fra Morten Piils "Danske filmskuespillere" (Gyldendal, 2003):


Karakterskuespiller, der kan have stærk udstråling og intensitet. På film ses han sjældent og da oftest i film af Chr. Braad Thomsen, der især har brugt ham som mandschauvinist af den mere slibrige art.


Som sådan ses han i en mindre rolle i Braad Thomsens debutfilm "Kære Irene" (1971) og som kulturping i samme instruktørs "Koks i kulissen" (1983). En større rolle har han som den ordrigt bejlende værtshusgæst Helmer i Thomsens bittersøde komedie "Den blå munk" (1998). Her prøver han at dæmpe det slibrige ned, så hans person vækker et mere behersket ubehag. [Uddrag fra "Danske filmskuespillere" slut]

Filmografi Priser Festivals
Title År Funktion Category
Vejen tilbage 2008 Medvirkende DK/Kort fiktion
Blændet af solen 2008 Dommeren DK/Kort fiktion
Tempelriddernes skat 2006 Graver DK/Spillefilm
Manden bag døren 2003 Bartender på Louis vinstue DK/Spillefilm
Charlie Butterfly 2002 Overlæge Pedersen DK/Spillefilm
Edderkoppen 2000 Jessen Tv-serie
Den blå munk 1998 Helmer DK/Spillefilm
GUFOL-Mysteriet 1997 Ekspedient Tv-serie
Vildspor 1996 Bonderup Tv-serie
Filmskolen 1995 Medvirkende Tv-film
Kald mig Liva 1992 Dr. Trautner Tv-serie
Balladen om Carl Th. Dreyer 1989 Falconettis agent Tv-film
Nissebanden 1984 Skibskaptajn Tv-serie
Anthonsen 1984 Medvirkende Tv-serie
Rejseholdet 1983 Sendra Kasi Tv-serie
Koks i kulissen 1983 Kulturping DK/Spillefilm
Høreskadet 1982 Speaker DK/Dokumentarfilm
Krigsdøtre 1981 Bent Tv-serie
Danmark er lukket 1980 Bjarne DK/Spillefilm
Nedrykning 1979 Medvirkende Tv-film
John, Alice, Peter, Susanne og lille Verner 1976 Bent Tv-serie
En by i provinsen 1976 Pølsemanden Tv-serie
Den stjaalne brud 1974 Sørensen Tv-film
Indbildt hanrej 1971 René Tv-film
Kære Irene 1971 Irenes kollega DK/Spillefilm
Min søsters børn vælter byen 1968 Frømand DK/Spillefilm
Måske i morgen 1964 Medvirkende DK/Spillefilm
Det Danske Filminstitut registrerer international festivaldeltagelse og priser til danske film, dog primært de titler, som Filminstituttet varetager i sin festivaldistribution, og primært i forbindelse med de festivaler, som Filminstituttet har prioriteret at samarbejde med. Registreringen af festivaldeltagelse og priser til danske film, der ikke er i festivaldistribution, foretages kun for "launch"-festivaler ifølge Filminstituttets prioriterede festivalliste. Se listen over prioriterede festivaler.
Det Danske Filminstitut registrerer international festivaldeltagelse og priser til danske film, dog primært de titler, som Filminstituttet varetager i sin festivaldistribution, og primært i forbindelse med de festivaler, som Filminstituttet har prioriteret at samarbejde med. Registreringen af festivaldeltagelse og priser til danske film, der ikke er i festivaldistribution, foretages kun for "launch"-festivaler ifølge Filminstituttets prioriterede festivalliste. Se listen over prioriterede festivaler.