enda

Camilla Hjelm Knudsen

(1974 – )

Filmfotograf. Født 1974. Camilla Hjelm Knudsen blev uddannet som filmfotograf fra Den Danske Filmskole i 2003. Forinden, i 1997, gik hun på Fatamorgana, Danmarks Fotografiske Billedkunstskole, og i 1998 på ICP, International Center of Photography, i New York. Her modtog hun prisen for bedste dokumentariske fotografi.



Hjelm Knudsen debuterede som instruktør (sammen med Martin Zandvliet) med dokumentaren ”Angels of Brooklyn” (2002), som hun også filmede. Hun har siden filmet en lang række kortfilm, dokumentarfilm og tv-serier samt spillefilm.


I 2016 vandt hun Robertprisen og en European Film Award for sit arbejde på Martin Zandvliets Oscar-nominerede "Under sandet" (2015).

Filmografi Priser Festivals
Title År Funktion Category
Forget Me Not 2019 Fotograf DK/Dokumentarfilm
Under sandet 2015 Cheffotograf DK/Spillefilm
Chancen 2014 Fotograf DK/Kort fiktion
Slottet 2014 Fotograf DK/Dokumentarfilm
At Night I Fly 2011 Fotograf U/Dokumentarfilm
Kunsten at overleve som barn 2010 Fotograf Tv-dokumentar
Måske uskyldig 2009 Foto DK/Dokumentarfilm
Et hul i himlen - når mor og far er i fængsel 2008 Foto DK/Dokumentarfilm
Lille soldat 2008 Foto DK/Spillefilm
Cathrine 2008 Foto DK/Kort fiktion
Roskilde 2008 Fotograf DK/Dokumentarfilm
Uden for kærligheden 2007 Foto DK/Spillefilm
45 cm - Or Love as a Symbolic Communication Medium 2007 Foto DK/Kort fiktion
Frederikke 2007 Foto DK/Kort fiktion
Menneskenes land - min film om Grønland 2006 Foto DK/Dokumentarfilm
Jeg som regel 2006 Foto DK/Kort fiktion
The prize of the Pole 2006 Foto DK/Dokumentarfilm
Percy, Buffalo Bill og jeg 2005 Foto U/Spillefilm
Min morfars morder - en film om tilgivelse 2004 Stills DK/Dokumentarfilm
Magten over kærligheden 2004 Fotograf DK/Dokumentarfilm
Bokseren 2003 Foto DK/Kort fiktion
Det går nok over 2003 Foto DK/Dokumentarfilm
En rem af huden 2003 Foto DK/Dokumentarfilm
Mellem os 2003 Belyser DK/Kort fiktion
Frunk 2003 Belysningsassistent DK/Kort fiktion
Angels of Brooklyn 2002 Instruktion, Foto, Stills DK/Dokumentarfilm
4/4 alt det hun gør 2001 Foto DK/Dokumentarfilm
Menneskedyret 1995 Produktionsassistent, 2. unit DK/Spillefilm

Som Camilla Hjelm

Title År Funktion Category
Arvingerne 2 2015 Fotograf Tv-serie
Chancen 2014 Stillfotograf DK/Kort fiktion
Lovebirds 2014 Fotograf DK/Dokumentarfilm
Mig og min familie - Martha 2013 Fotograf DK/Dokumentarfilm
Tomgang 2013 Colorist Tv-serie
Livvagterne 2008 Foto Tv-serie
Maj & Charlie 2008 Foto Tv-serie
Babylonsjukan 2004 Foto U/Spillefilm

Priser og nomineringer

Pris Premiere år Festival Film
Bedste Fotografering 2009 Valladolid International Film Festival 2009 Lille soldat
Det Danske Filminstitut registrerer international festivaldeltagelse og priser til danske film, dog primært de titler, som Filminstituttet varetager i sin festivaldistribution, og primært i forbindelse med de festivaler, som Filminstituttet har prioriteret at samarbejde med. Registreringen af festivaldeltagelse og priser til danske film, der ikke er i festivaldistribution, foretages kun for "launch"-festivaler ifølge Filminstituttets prioriterede festivalliste. Se listen over prioriterede festivaler.

Festivals

Festival Festival dato Film
Jihlava International Documentary Film Festival 2003-10-23 Angels of Brooklyn
Nyon, Visions du Réel 2003-04-26 Angels of Brooklyn
Toronto, Hot Docs Int. Documentary Festival 2003-04-25 Angels of Brooklyn
Det Danske Filminstitut registrerer international festivaldeltagelse og priser til danske film, dog primært de titler, som Filminstituttet varetager i sin festivaldistribution, og primært i forbindelse med de festivaler, som Filminstituttet har prioriteret at samarbejde med. Registreringen af festivaldeltagelse og priser til danske film, der ikke er i festivaldistribution, foretages kun for "launch"-festivaler ifølge Filminstituttets prioriterede festivalliste. Se listen over prioriterede festivaler.