enda

Charles Løwaas

(1872 – 1953)

Skuespiller. Født 3/3 1872 (Charles Emil Theodor Hansen), død 30/3 1953 - 81 år gammel. Gift med skuespillerinde Ingeborg Løwaas (1877-1962).

Teaterkarrieren, som blev lang og omfattende, udfoldede sig fortrinsvist i provinsen - i 1947 kunne han fejre 50-års jubilæum som skuespiller.

Filmdebuterede hos Filmfabrikken Skandinavien i 1911. Det blev til en række film hos forskellige selskaber, men fra 1914-16 var han knyttet til Filmfabriken Danmark, hvor han primært medvirkede i mindre roller. I kraft af sin udprægede sans for maskeringens kunst spillede han af og til flere roller i samme film.

Litteratur: Jan Nielsen: A/S Filmfabriken Danmark (2003).

Filmografi Priser Festivals
Titel År Funktion Category
Ditte Menneskebarn 1946 Sandgaardsbonden DK/Spillefilm
Guds mærkelige veje 1944 Onklen DK/Kort fiktion
Kornspekulanten 1918 Gæst ved Ingers fødselsdag DK/Spillefilm
Ledestjernen 1916 Medvirkende DK/Spillefilm
Hvem er hun? 1916 Præst DK/Spillefilm
Telegramtyvene 1915 Fyrst Poblikoff DK/Spillefilm
Skuddet fra Toldstationen 1915 Kaptajnen DK/Spillefilm
Zatansteins Bande 1915 En forbryder DK/Spillefilm
Kærlighed gør stærk 1915 Medvirkende DK/Kort fiktion
Nattens Datter 1915 Hjælper DK/Spillefilm
Buddhas Øje 1915 Medvirkende DK/Spillefilm
I Storm og Stille 1915 Bryllupsgæst DK/Spillefilm
Enhver 1915 Medvirkende DK/Spillefilm
Pigen fra Hidalgo-Fyret 1914 Gårdejeren DK/Spillefilm
Dødsklokken 1914 Fjendtlig kommandant DK/Spillefilm
Hans første Kærlighed 1914 Medvirkende DK/Spillefilm
Den Fremmede 1914 Grosserer Dahls chef DK/Spillefilm
Zigo 1914 Krovært DK/Spillefilm
Det hemmelighedsfulde X 1914 Flådeofficer DK/Spillefilm
Arveprinsen 1914 Bøddel DK/Spillefilm
Zigeuneren Raphael 1914 Zigeunerhøvdingen som yngre DK/Spillefilm
Guldhornene 1914 Søkongen Helge DK/Spillefilm
Chaufførens Hemmelighed 1913 Meyer, børsagent DK/Kort fiktion
I sidste Sekund 1913 Medvirkende DK/Spillefilm
Den sorte Pierette 1913 Teaterdirektør DK/Spillefilm
Kærlighed ved Hoffet 1912 Medvirkende DK/Spillefilm
En Mesalliance 1912 En dommer DK/Spillefilm
Den flyvende Cirkus 1912 Cirkusgæst DK/Spillefilm
Lumpacivagabundus 1912 Kollektøren DK/Spillefilm
Frelserpigen 1911 Martin Halch, bankfuldmægtig DK/Spillefilm
Det Danske Filminstitut registrerer international festivaldeltagelse og priser til danske film, dog primært de titler, som Filminstituttet varetager i sin festivaldistribution, og primært i forbindelse med de festivaler, som Filminstituttet har prioriteret at samarbejde med. Registreringen af festivaldeltagelse og priser til danske film, der ikke er i festivaldistribution, foretages kun for "launch"-festivaler ifølge Filminstituttets prioriterede festivalliste. Se listen over prioriterede festivaler.
Det Danske Filminstitut registrerer international festivaldeltagelse og priser til danske film, dog primært de titler, som Filminstituttet varetager i sin festivaldistribution, og primært i forbindelse med de festivaler, som Filminstituttet har prioriteret at samarbejde med. Registreringen af festivaldeltagelse og priser til danske film, der ikke er i festivaldistribution, foretages kun for "launch"-festivaler ifølge Filminstituttets prioriterede festivalliste. Se listen over prioriterede festivaler.