enda

Charles Willumsen

(1866 – 1951)

Skuespiller. Født 3/2 1866, død 2/4 1951 - 85 år gammel. Gift med skuespillerinde Anna Madsen.

Debuterede som skuespiller i Slagelse i 1884 og fik en pæn karriere i provinsen.

Filmdebuterede i 1913 hos Nordisk Film, hvor han indspillede samtlige sine stumfilm indtil udgangen af 1920. Omkring 70 roller blev det til, og selv om han i kraft af sit komiske talent ofte blev brugt i Lau Lauritzens korte farcer, medvirkede han også i et hav af mindre roller hos selskabets øvrige instruktører.

Filmografi Priser Festivals
Title År Funktion Category
Komtessen paa Steenholt 1939 Emil, tjener DK/Spillefilm
Pigen fra Sydhavsøen 1922 Medvirkende DK/Spillefilm
Den lille Don Juan 1920 Medvirkende DK/Kort fiktion
Manden, der sejrede 1920 Medvirkende DK/Spillefilm
Han vil til Filmen 1919 Medvirkende DK/Kort fiktion
Et nydeligt Trekløver 1919 Medvirkende DK/Kort fiktion
Lykkens Blændværk 1919 Bihl, professor, Alvas musiklærer DK/Spillefilm
Prinsessens Tilbeder 1918 Erkehertug Karl Gundakar DK/Spillefilm
Hatten med skatten 1918 Medvirkende DK/Kort fiktion
Hendes stille Sværmeri 1918 Etatsråd Sødesen DK/Kort fiktion
Dykkerklokkens Hemmelighed 1918 Carras, fisker DK/Spillefilm
Zigeunerprinsessen 1918 Abel, gammel tjener DK/Spillefilm
Præstens Datter 1918 Skolelærer og degn DK/Spillefilm
Da Tøffelhelten generalstrejkede 1918 Medvirkende DK/Kort fiktion
De mystiske Fodspor 1918 Tjener hos Grevinde Bleking DK/Spillefilm
Je' sku' tale me' Jør'nsen 1917 Jørgensen, sporvejsskinnesliber DK/Kort fiktion
Ridderen af den bedrøvelige Skikkelse 1917 Esters far DK/Kort fiktion
Ansigtet lyver II 1917 Professor Villiers DK/Spillefilm
Et livligt Pensionat 1917 Glad, magister DK/Kort fiktion
En tro og villig Pige 1917 Sæve-Søren DK/Kort fiktion
Ung og forelsket 1917 Medvirkende DK/Spillefilm
En ensom Kvinde 1917 Medvirkende DK/Spillefilm
Under Kærlighedens Aag 1917 Medvirkende DK/Spillefilm
Favoriten 1917 Medvirkende DK/Spillefilm
Hittebarnet 1917 Medvirkende DK/Spillefilm
Telefondamen 1917 Medvirkende DK/Spillefilm
Pax æterna 1917 Medvirkende DK/Spillefilm
En nobel Fødselsdagsgave 1916 Medvirkende DK/Kort fiktion
Fyrstindens Skæbne 1916 Murph, fyrstindens tjener DK/Spillefilm
Værelse Nr. 17 1916 Shannon, advokat DK/Spillefilm
Giftpilen 1916 Retssekretæren DK/Spillefilm
Den ædle Skrædder 1916 Medvirkende DK/Kort fiktion
Pro Patria 1916 Medvirkende DK/Spillefilm
En uheldig Skygge 1916 Medvirkende DK/Kort fiktion
Frierscenen 1915 Svendsen, teaterdirektør DK/Kort fiktion
Drankersken 1915 Medvirkende DK/Spillefilm
Hans Kusine 1915 Medvirkende DK/Kort fiktion
Susanne i Badet 1915 Medvirkende DK/Kort fiktion
Godsforvalteren 1915 Medvirkende DK/Spillefilm
Trold kan tæmmes 1915 Medvirkende DK/Spillefilm
En Kone søges 1915 Medvirkende DK/Kort fiktion
En Opstandelse 1915 Medvirkende DK/Spillefilm
I Stjernerne staar det skrevet 1915 Medvirkende DK/Spillefilm
Tugthusfange No. 97 1914 Medvirkende DK/Spillefilm
Stop Tyven 1914 Medvirkende DK/Kort fiktion
Hægt mig i Ryggen 1914 Medvirkende DK/Kort fiktion
Amors Krogveje 1914 Medvirkende DK/Kort fiktion
Endelig alene 1914 Medvirkende DK/Spillefilm
Tøffelhelten 1914 Medvirkende DK/Spillefilm
En stærkere Magt 1914 Medvirkende DK/Spillefilm
Stemmeretskvinden 1914 Medvirkende DK/Spillefilm
Den mystiske Fremmede 1914 Medvirkende DK/Spillefilm
De kære Nevøer 1914 Medvirkende DK/Spillefilm
Arbejdet adler 1914 Medvirkende DK/Spillefilm
Eventyrersken 1914 Medvirkende DK/Spillefilm
Fædrenes Synd 1914 Medvirkende DK/Spillefilm
Chatollets Hemmelighed 1913 Rentier Faber DK/Spillefilm
Giftslangen 1913 Medvirkende DK/Spillefilm
Under Blinkfyrets Straaler 1913 Medvirkende DK/Spillefilm
Bristet Lykke 1913 Medvirkende DK/Spillefilm
Skandalen paa Sørupgaard 1913 Medvirkende DK/Spillefilm
En farlig Forbryder 1913 Medvirkende DK/Kort fiktion
Kongens Foged 1913 Medvirkende DK/Kort fiktion
Staalkongens Villie 1913 Medvirkende DK/Spillefilm
En farlig Forbryderske 1913 Medvirkende DK/Spillefilm
Livets Blændværk 1913 Medvirkende DK/Kort fiktion
Privatdetektivens Offer 1913 Medvirkende DK/Kort fiktion
Atlantis 1913 Medvirkende DK/Spillefilm
Man skal ikke skue Hunden paa Haarene Medvirkende DK/Kort fiktion
Det Danske Filminstitut registrerer international festivaldeltagelse og priser til danske film, dog primært de titler, som Filminstituttet varetager i sin festivaldistribution, og primært i forbindelse med de festivaler, som Filminstituttet har prioriteret at samarbejde med. Registreringen af festivaldeltagelse og priser til danske film, der ikke er i festivaldistribution, foretages kun for "launch"-festivaler ifølge Filminstituttets prioriterede festivalliste. Se listen over prioriterede festivaler.
Det Danske Filminstitut registrerer international festivaldeltagelse og priser til danske film, dog primært de titler, som Filminstituttet varetager i sin festivaldistribution, og primært i forbindelse med de festivaler, som Filminstituttet har prioriteret at samarbejde med. Registreringen af festivaldeltagelse og priser til danske film, der ikke er i festivaldistribution, foretages kun for "launch"-festivaler ifølge Filminstituttets prioriterede festivalliste. Se listen over prioriterede festivaler.